Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Planten

Zo moet jij je pannenkoekplant verzorgen

geschreven door Rosa
Zo moet jij je pannenkoekplant verzorgen

Dat de pannenkoekenplant nog steeds enorm populair is, hoeven wij vast niet te vertellen! Hij heeft een enorme comeback gemaakt want in de jaren zeventig was 'ie ook al razend populair. De platte, ronde blaadjes doen een beetje denken aan pannenkoeken. Vandaar ook de bijnaam! De officiële naam van deze plant is de Pilea Peperomioides. Maar, bijna niemand gebruikt deze naam daadwerkelijk.

Deze plant wordt voornamelijk gekweekt in Scandinavië, maar wordt steeds vaker op andere plekken ook gekweekt. Deze plant is enorm makkelijk te verzorgen én super makkelijk te stekken! Lees hier hoe je de pannenkoekplant stekt.

De pannenkoekplant vindt het fijn om iedere week een beetje water te krijgen. Door je vinger in de aarde te steken, voel je of de plant te nat of juist te droog is. Door de aarde altijd een beetje vochtig te houden, blijft 'ie het langst in leven. Door 'm teveel water te geven óf de grond juist helemaal te laten opdrogen, kan je pannenkoekplant een beetje opstandig worden of zelfs doodgaan. Wij raden dan ook af om een terracotta bloempot te kiezen. Tenzij je de plastic binnen-pot om de plant laten zitten natuurlijk. Een terracotta bloempot neemt namelijk een hoop water op, waardoor de potgrond snel uitdroogt.

pannenkoekplant Bron: @WEEKDAYCARNIVAL

Als je jouw pannenkoekplant echt blij wilt maken, zet je 'm op een zonnige plaats in huis. Let er wel op, dat je 'm op hele zonnige zomerdagen even een ander plekje geeft. Dan kan het namelijk te warm worden voor de plant en zullen de blaadjes verschrompelen. Dat willen we natuurlijk niet hebben!

Het handige is, dat de plant snel zelf aangeeft of 'ie op een te lichte of te donkere plaats staat. De bladeren worden dan geel en gaan slap hangen, of krijgen juist donkerbruine (brand)plekjes op de bladeren. Probeer 'm dan eens op een andere plek te zetten. Vaak doet 'ie het dan een stuk beter!

pannenkoekplant Bron: @plantroost

Zie ook:

- Zo moet jij je bananenplant verzorgen
- DIY: zo kweek je je eigen ananasplant
- Zo moet jij je gatenplant verzorgen
- Zo moet jij je paradijsvogelplant verzorgen

 
 
Binnenkijken

Binnenkijken: huis op Bali met rotan meubels

geschreven door Julia
Binnenkijken: huis op Bali met rotan meubels

Tijdens het zoeken naar interieurinspiratie kom je soms echte pareltjes tegen. Vandaag kijken we binnen in zo'n pareltje: een prachtig huis op Bali. Het huis heeft spierwitte muren, grote raampartijen, een grijze betonvloer en als kers op de taart: een zwembad. De meeste meubels van dit huis slui...

meer...