Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Planten

3 tekenen dat jouw kamerplanten te weinig water krijgen

geschreven door Lynn
3 tekenen dat jouw kamerplanten te weinig water krijgen

Ben jij je planten misschien iets te vaak vergeten water te geven? Dan kan het zijn dat de plant zich hiernaar gaat gedragen. Denk aan droge potgrond en bladeren die uitvallen en verkleuren. Grote kans dat het tijd is om de plant wat water te geven. Maar niet getreurd, jouw groene vriend valt zeker nog te redden. Dit zijn de 3 tekenen dat jouw kamerplant te weinig water krijgt en zo red je hem!

1. Droge en losse potgrond

Als de potgrond erg droog aanvoelt en er een randje tussen de potgrond en binnenpot ontstaat is je plant uitgedroogd. Bij vetplanten of een cactus is een klein scheutje water genoeg om hem weer gehydrateerd te krijgen. Deze planten slaan namelijk veel vocht op in hun bladeren waardoor ze langere tijd zonder water kunnen.

Heb je een ander soort plant? Haal dan de, vaak plastic binnenpot, uit de sierpot. Aan de onderkant van deze pot zitten een paar gaten. Zet de plant voor minimaal 15 minuten in een bak met een laag water. De plant zal zelf al het water opdrinken wat hij nodig heeft. Laat hem goed uitlekken voordat je hem weer in de sierpot zet. Zet vanaf nu elke week een wekker om te voelen of de plant weer een scheutje water kan gebruiken 😉.

grote-stretzelia-kamerplantBron: Irma_van_69 via HomeDeco Binnenkijken




 

2. Hangende bladeren

Een plant waarvan de bladeren hangen kan er erg treurig uitzien. Planten verliezen vocht via hun bladeren. Dus wanneer deze gaan hangen is dit een teken dat de plant te weinig water heeft gehad. Gelukkig is hij niet gelijk dood en kun je hem nog prima redden. Geef de plant beetje bij beetje een flinke scheut water. Als het goed is zal de plant met wat tijd weer prachtig opbloeien.

kamerplant-boomstam-siermandBron: Greenbubble via HomeDeco Binnenkijken




 

3. Bladeren die verkleuren

Bladeren die bruin en uitgedroogd zijn kun je helaas niet meer redden. Verwijder al deze uitgedroogde bladeren van de plant, want ze kunnen de plant nog wel energie kosten. Met alle oude bladeren eruit en een scheut water is jouw groene vriend zo weer de oude.

Wanneer de bladeren van de plant geel of bruin worden is dit juist een teken dat je te veel water geeft. Dus let op en herken de verschillende tekenen.

water-diy-kamerplant-vaasBron: Lynn_zweeris via HomeDeco Binnenkijken




 

Zo verzorg je verschillende kamerplanten

Elke kamerplant heeft weer een andere verzorging nodig. Zo staat de een te stralen in de zon en de ander verschuilt liever een beetje in de schaduw. Maar ook de hoeveelheid water geven kan erg verschillen per plant en grootte van de pot. Gelukkig hebben wij een aantal blogs voor je klaarstaan die je precies vertellen waar jouw groene vriend van houdt.

Zo verzorg jij de:
- Bananenplant
- Pannenkoekplant
- Paradijsvogelplant
- Palm kamerplant
- Kruidenplantjes
- Ananasplant
- Gatenplant
- Orchidee

verschillende-kamerplanten-witte-bloempotBron: Kolibri_company via HomeDeco Binnenkijken

Zie ook:
- Deze planten overleven in het donker
- Dit zijn de makkelijkste kamerplanten
- 6x planten die voor een lekkere geur in huis zorgen

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...