Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Planten

Zo verzorg je kruidenplantjes

geschreven door Demi
Zo verzorg je kruidenplantjes

Gaan kruidenplantjes bij jou ook zo snel dood? Dan ben je niet de enige! Het lijkt wel alsof kruidenplanten het nooit langer dan een week overleven. Om dat nou juist te voorkomen heb ik een aantal tips & tricks op een rijtje gezet, zodat je het beste uit je kruidenplantjes haalt.

keuken kruidenplanten verzorging
Bron: jacki1961_

1. Haal je kruidenplanten niet bij de supermarkt!

De kwaliteit van de kruidenplantjes zijn bij de supermarkt helaas slechter dan bijvoorbeeld bij het tuincentrum. Nóg beter zijn de plantjes van de markt, want die zijn niet alleen groter, maar ook goedkoper, handig!

2. Geef geen water door te gieten

Het plantje houdt ervan om zelf water te slurpen vanaf de bodem. Giet dus niet water rechtstreeks op de aarde, maar in het waterreservoir. Je hebt hiervoor speciale bloempotjes met schotels. Op deze manier kunnen de wortels 'zelf drinken', waardoor de plantjes langer leven! Daarnaast is het belangrijk dat de plant genoeg zon krijgt, dus een geschikte plek om de kruiden neer te zetten is de vensterbank!

3. Niet met je handen plukken!

Handige tip: knip de kruiden met een schaar en pluk niet met je hand! Door de bacteriën en zuren op je handen kan het plantje beschadigen en dus sneller doodgaan. Knip tot 2cm boven de grond, zodat de kruiden daarna nog door kunnen groeien. En last but not least: vergeet niet dat sommige kruiden (koriander en basilicum) nou eenmaal niet lang leven, dus helemaal jouw schuld is het niet!

Bron hoofdfoto: bijmargrietinhuis

Zie ook:
- Zo moet je de populaire Scindapsus-plant stekken
- Dit zijn de top 5 luchtzuiverende planten van het moment
- 10 waterkokers die wél heel mooi in je keuken staan

 
 
Slaapkamer

Shoppen: dekbedovertrekken voor de kerstliefhebbers

geschreven door Charlotte
Shoppen: dekbedovertrekken voor de kerstliefhebbers

Als je aan kerst denkt, denk je waarschijnlijk ook aan een lekker warm en knus huis. Een plek waar jij helemaal je zelf kunt zijn. Vaak is het in de woonkamer omgetoverd tot een kerstparadijs tijdens deze dagen, maar wordt je slaapkamer vaak vergeten. Toch breng je veel tijd door in je slaapkamer...

meer...