Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Planten

Zo verzorg je kruidenplantjes

Zo verzorg je kruidenplantjes

In de zomer gebruiken we graag meer verse kruiden, zoals munt, peterselie en basilicum. Munt is natuurlijk heerlijk om in een karaf water te serveren met een citroentje, en basilicum is onmisbaar in de salade caprese.

Gaan jouw kruidenplantjes niet zo lang mee als dat je zou willen? Je bent niet de enige! Soms lijkt het wel alsof kruidenplanten het nooit langer dan een week volhouden. Om te zorgen dat jij langer plezier hebt van jouw kruidenplanten, heb ik een aantal tips verzameld zodat jij het beste in jouw plantje naar boven kunt halen! Zo verzorg je kruidenplantjes:

keukenBron: jacki1961_ via HomeDeco Binnenkijken

1. Haal je kruidenplanten niet bij de supermarkt

De kruidenplantjes die je bij de supermarkt shopt, zijn helaas van mindere kwaliteit dan wanneer je jouw kruidenplantjes bij het tuincentrum haalt. Nóg beter zijn de kruidenplantjes van de markt. Deze zijn niet alleen groter, ze zijn ook nog eens voordeliger. Win-win dus!

keuken-met-kruidenplantenBron: noordenzoet via HomeDeco Binnenkijken

2. Geef geen water door te gieten

Het plantje houdt ervan om zelf water te slurpen vanaf de bodem. Giet dus niet water rechtstreeks op de aarde, maar in het waterreservoir. Je hebt hiervoor speciale bloempotten met schoteltjes. Op deze manier kunnen de wortels 'zelf drinken', waardoor de plantjes langer leven! Daarnaast is het belangrijk dat de plant genoeg zon krijgt. Een geschikte plek om de kruiden neer te zetten is de vensterbank.

keuken-met-kruidenBron: els82 via HomeDeco Binnenkijken

3. Pluk niet met je handen

Handige tip: knip de kruiden met een schaar in plaats van te plukken met je handen. Door de bacteriën en zuren op je handen, kan het plantje beschadigen en daardoor sneller doodgaan. Knip altijd tot 2cm boven de grond, zodat de kruiden daarna nog door kunnen groeien. En last but not least: vergeet niet dat sommige kruiden (koriander en basilicum) nou eenmaal niet lang leven, dus helemaal jouw schuld is het niet!

keuyken-met-kruidenBron: huizemus via HomeDeco Binnenkijken

Zie ook:
- Zo moet je de populaire Scindapsus-plant stekken
- Dit zijn de top 5 luchtzuiverende planten van het moment
- 5x creatieve alternatieven voor plantenpotten

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...