Inspiratie

 
 

Shoppen

 
 

meer...

Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker Meld je aan met Facebook
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Planten

Zo moet jij je palm kamerplant verzorgen

geschreven door Mara
Zo moet jij je palm kamerplant verzorgen

De palm kamerplant is een prachtige plant die je interieur een exotische look geeft. Omdat ze vrij groot zijn, nemen ze een prominente plek in en zijn het ware eyecatchers. Wij zijn er dol op! Er zijn echter diverse soorten palm kamerplanten, van een Areca palm tot aan een Europese Dwergwaaierpalm, en die hebben allemaal hun eigen looks en verzorging nodig. In dit artikel leg ik uit hoe je je palm kamerplanten het beste kunt verzorgen!

Areca palm

De bekendste palm is toch wel de Areca palm. Het blad is vrij dun en smal, en het heeft een mooie felle kleur groen. Bij de Areca is het belangrijk dat de aarde altijd licht vochtig is. Check de aarde dus regelmatig, zodat 'ie nooit per ongeluk te veel dorst krijgt. Zet 'm op een lichte plek, maar liever niet in de felle zon. Extra voordeel: de Areca palm is huisdier-proof!

areca-palmBron: Unsplash

Kentia palm

Een andere palm die we veel zien, is de Kentia. Deze is vaak wat donkerder van kleur en heeft grovere bladeren dan de Areca. Zijn stoere uiterlijk is ook te merken in zijn verzorging: deze palm is één van de sterkere in zijn soort en kan wel tegen een stootje! Hij doet het hartstikke prima in de schaduw, maar wil je 'm echt flink laten groeien - dan kun je 'm beter op een lichtere plek zetten. Net als eigenlijk alle palmen, heeft ook de Kentia altijd voldoende water nodig in zijn pot. Je kunt 'm het beste lauw water geven.

palm kamerplantFoto: Lisa Diederich

Stok palm

Als derde hebben we de Stok palm, of om zijn officiële naam te gebruiken: de Rhapis Excelsa. Een prachtige palm die een mooie, bruine stam heeft. Deze robuuste palm heeft slechts 1x in de week water nodig en je kunt 'm gewoon in de schaduw zetten. Ook is hij huisdier-proof!

palm kamerplantFoto: MyDomaine

Chinese Hennep palm, Waaierpalm & Europese Dwergwaaierpalm

Tenslotte noem ik nog even drie iets onbekendere palmen: de Chinese Hennep palm, de Waaierpalm en de Europese Dwergwaaierpalm. Allemaal prachtige palmen die je interieur een botanische touch geven.

De Chinese Hennep palm heeft een dikke 'harige' stam en is winterhard. Geef 'm 2 tot 3 keer per week wat water. Regent het? Zet 'm dan even lekker buiten, daar is deze palm dol op!

De Waaierpalm heeft, zoals zijn naam al doet vermoeden, brede bladeren die op waaiers lijken. Ook deze palm moet je vochtig houden, en daarnaast maak je 'm heel blij als je zijn bladeren regelmatig besproeit.

De Europese Dwergwaaierpalm heeft harde, stekelige bladeren. Hij kan wel tegen een stootje: hij overleeft het prima in direct zonlicht en koude temperaturen zijn ook geen probleem.

palm kamerplantFoto: Ruang Tamu

Zie ook:
- Zo moet jij je anananasplant verzorgen
- Zo moet jij je pannenkoekplant verzorgen
- Zo verzorg je je kruidenplantjes

 
 
Koken & Tafelen

5 tips om van jouw keuken de fijnste plek in huis te maken

geschreven door Tess
5 tips om van jouw keuken de fijnste plek in huis te maken

Een keuken is veel meer dan gewoon een keuken. Het is een plek waar je samenkomt, lekker eet en geniet. De keuken is vaak het hart van het huis. Kan jouw keuken wel een upgrade gebruiken? Dat hoeft niet moeilijk te zijn! Vandaag geef ik je 5 tips die ervoor doen zorgen dat jou...

meer...