Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Koken & Tafelen

Dit zijn de verschillende manieren hoe je jouw oven goed kan schoonmaken

geschreven door Maartje
Dit zijn de verschillende manieren hoe je jouw oven goed kan schoonmaken

De oven schoonmaken is geen leuk klusje. Vaak is het vuil al erg aangekoekt, waardoor het niet makkelijk is en je flink moet schrobben. Het beste is nog als je de oven iedere keer na gebruik zou schoonmaken, maar in de praktijk is dat natuurlijk minder handig. Wij hebben een aantal tips waardoor het een stuk makkelijk is om hem weer te laten blinken.

oven reinigenBron: Huisje_in_houten via HomeDeco Binnenkijken

1. Stofzuigen
Voor je aan de slag gaat met schoonmaakmiddelen en water is het handig om eerst alle losse kruimels te verwijderen uit de oven. Dit kun je het beste doen met een stofzuiger of kruimeldief, maar met een stoffer en blik kan het natuurlijk ook. Als de kruimels verwijdert zijn kun je beginnen met schrobben. Hiervoor kun je een aantal middelen gebruiken.

2. Ovenreiniger
Misschien wel het meest voor de hand liggend is ovenreiniger. Dit is speciaal schoonmaakmiddel ontwikkeld voor de oven. Het is vaak redelijk chemisch spul, dus wees hier wel voorzichtig mee. Vaak is ovenreiniger een middel dat je eerst laat intrekken en vervolgens kan gaan schrobben met water. Werkt dit niet? Of gebruik je liever iets anders? Dan zijn de volgende tips beter.

oven reinigenBron: By_iloon via HomeDeco Binnenkijken

3. Citroen
Citroen kan voor heel veel schoonmaak klusjes gebruikt worden. Dit komt door de zuurtegraad van de vrucht. Hetzelfde geldt voor een sinaasappel. Tijdens de kerst was het een trend om sinaasappels te drogen. Door het vocht wat er vrij kwam kon je de oven gemakkelijk afnemen met een doekje en kwam er een hoop vuil vanaf. Een citroen werkt nog beter. Verwarm de oven voor op 200-220 graden. Je kunt meerdere plakjes of gewoon een halve citroen in de oven doen. Je kunt eventueel ook nog een bakje met water en citroen sap erbij zetten. Laat het vervolgens voor ongeveer 10 tot 30 minuten in de oven staan. Houdt de citroen goed in de gaten dat het niet verbrand. En maak vervolgens de oven schoon met het vocht dat vrij is gekomen en een doekje.

4. Afwasmiddel
Afwasmiddel is gelukkig ook een goed middel om de oven te reinigen. Giet een klein beetje water op de bodem van de oven. Doe zo weinig dat het water kan verdampen. Voeg hier vervolgens afwasmiddel aan toe. Zet de oven vervolgens aan op ongeveer 60-80 graden en laat het een uur aan. Check tussendoor soms even of het goed gaat. Als het goed is komt al het vuil los door het warme water en afwasmiddel. Maak de oven met een doek goed droog en natuurlijk schoon.

oven reinigenBron: Bijrebecca_nl via HomeDeco Binnenkijken

5. Soda
Dit werkt ongeveer hetzelfde als bij een citroen. Meng water en soda met elkaar in een bakje. Zet deze vervolgens in de oven die op 200-220 graden staat. Doe dit voor ongeveer 30 minuten. Ook hierbij kun je vervolgens gewoon een doekje door de oven heen halen. Nog niet schoon? Herhaal het nog een keer.

6. Azijn
Azijn is een goed schoonmaakmiddel. Je kunt hier een hele hoop mee schoon krijgen, dus ook de oven. Met wat water met een klein scheutje azijn. Laat dit vervolgens voor ongeveer 30 minuten in de oven staan, die op 100 graden staat. En weer een doekje erdoorheen en voilà de oven is schoon.

7. Reinigingsstand
Sommige ovens hebben een reinigingsstand. Dit is al helemaal ideaal. Dan hoef je de zelfreinigende oven alleen in deze stand te zetten. En je hebt weer een schone oven.

Zie ook:
- 5 tips voor een georganiseerde keuken
- 5 grote keukentrends van 2021
- Dit zijn de leukste en handigste bakspullen

Tuin

Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

geschreven door Gabrielle
Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

In de warme zomeravonden wanneer er gelachen wordt en het gezellig is, is een dining tafel het kloppende hart van jouw tuin. Het is het perfecte centrum voor familiemaaltijden en vrolijke bijeenkomsten met vrienden. Kies uit een assortiment tuinstoelen die passen bij jouw sti...

meer...