Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Woonkamer

Dit zijn zichtlijnen en hierom zijn ze zo belangrijk

geschreven door Rosa
Dit zijn zichtlijnen en hierom zijn ze zo belangrijk

Als je veel over interieur en inrichting leest, zul je ongetwijfeld het woord 'zichtlijnen' regelmatig voorbij zien komen. Maar, wat zijn het precies en waarom zijn ze zo belangrijk? Wij leggen het je uit!

zichtlijnen-interieurBron: wonenbydjo via HomeDeco Binnenkijken

Wat zijn zichtlijnen?
Het woord zegt het eigenlijk al: je uitzicht vanaf een bepaalde plek. Denk bijvoorbeeld aan de zichtlijn van de zithoek naar de televisie. Deze zichtlijn is vrij van spullen, zodat je goed zicht hebt op de televisie. Maar ook de andere zichtlijnen zijn in je interieur erg belangrijk. Denk bijvoorbeeld van de deur naar de woonkamer. Of -als je de mazzel hebt- een zichtlijn van de ene kant van het huis naar de andere kant. Probeer je meubels ook in de richting van de zichtlijnen te zetten voor een rustig geheel. Extra tip: hang of zet een eyecatcher aan het einde van een zichtlijn. Denk aan een opvallend schilderij of een gekleurde muur. Hier wordt je oog automatisch naar toe getrokken waardoor je ruimte groter oogt.

zichtlijnenBron: interieur_huisjekant via HomeDeco Binnenkijken

Waarom is een zichtlijn belangrijk?
Met een zichtlijn creëer je rust in huis. Probeer de zichtlijnen zoveel mogelijk open en vloeiend te houden. Dus geen obstakels en strakke lijnen. Als je juist een geborgen gevoel wilt creëren, doorbeek dan deels de zichtlijnen. Denk bijvoorbeeld aan een lage (lade)kast of een grote plant om de ruimte in hoekjes op te delen. Zorg er wel voor dat je de ruimte niet helemaal afsluit. Dit zorgt voor onrust.

Zie ook:
- Zo moet je de Sansevieria verzorgen
- Tips om je kleine balkonnetje te stylen
- Color crush: terracotta

 
 
Inspiratie

5 opberg-ideeën voor de hal

geschreven door Julia
5 opberg-ideeën voor de hal

De hal is de eerste ruimte in huis die je ziet als je binnenkomt. Zowel voor jezelf als voor visite is het fijn als deze ruimte aangenaam is. Dat hangt natuurlijk af van de inrichting, maar ook van hoe opgeruimd het oogt. Kun je nog wel wat ideeën gebruiken om de spullen in je hal op te bergen? I...

meer...