Inspiratie

 
 

Shoppen

 
 

meer...

Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker Meld je aan met Facebook
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
DIY

DIY: halfronde wandplanken van hout

geschreven door Julia
DIY: halfronde wandplanken van hout

Ben je nog op zoek naar een item om de wand te decoreren? Denk dan eens aan een toffe wandplank. Je kunt er namelijk je mooiste accessoires op kwijt. Natuurlijk kun je een wandplank kopen, maar als je een beetje creatief bent kun je deze ook heel gemakkelijk zelf maken. Hieronder laat ik je in vijf stappen zien hoe je superleuke halfronde wandplanken maakt. Deze zijn geschikt voor in de woon- of slaapkamer, maar ook heel leuk in de kinderkamer.

Benodigdheden:

Verf
Tafelklem
Liniaal
Potlood
Houtlijm
Schuurpapier
Cirkelzaag of andere zaag
Verfkwast
Multiplex in ronde vorm
Haak van fotolijst of fotolijststrips

halfronde wandplank

Stap 1:
Zoek met behulp van je liniaal het midden van het multiplex plankje. Zet een lijn waar het midden is en trek deze door over het hele plankje.

Stap 2:
Pak de cirkelzaag en zaag het plankje doormidden. Nu heb je twee gelijke stukken multiplex, twee halve cirkels. Schuur de plankjes waar nodig.

Stap 3:
Gebruik de houtlijm om de twee stukken aan elkaar te lijmen. Gebruik een tafelklem om de stukken aan elkaar vast te maken en laat de klem zitten tot de lijm droog is. Veeg de overtollige lijm weg voordat deze opgedroogd is.

halfronde wandplank

Stap 4:
Als de lijm ruim de tijd heeft gehad om op te drogen (lees de gebruiksaanwijzing van de lijm die je gebruikt), kun je de plankjes gaan verven. Breng 1 of 2 laagjes aan, afhankelijk van hoe goed de verf dekt. Belangrijk is wel om eerst primer aan te brengen.

Stap 5:
Als de verf droog is, kun je het plankje op gaan hangen. Dit kan op twee manieren. Met de halve cirkel aan de bovenkant, of aan de onderkant. Bevestig twee haken van de fotolijst of een fotolijststrip (alleen wanneer je geen zware dingen op het plankje gaat zetten) aan het plankje. Maak de wandplank af met accessoires en je bent klaar!

halfronde wandplank Bron: papernstitchblog

Zie ook:
-DIY: hydroponie, planten op water
-De leukste items voor op een wandplank
-3x creatieve ideeën om je wandplank boven de bank stylen

 
 
Meet the team

Meet the team: Dorien

geschreven door Marie-Louise
Meet the team: Dorien

"Ik houd wel van een industriële woonstijl met een vintage touch. Dit in combinatie met veel planten maakt mij erg gelukkig!" Dorien - Backoffice Medewerkster bij HomeDeco Deze week leren we onze Dorien wat beter kennen. Dorien werkt alweer twee en half jaar bij HomeDeco. Niet alleen zorgt Dor...

meer...