Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Accessoires

Droogbloemen zijn weer helemaal terug van weggeweest

geschreven door Maartje
Droogbloemen zijn weer helemaal terug van weggeweest

In de jaren zeventig en tachtig waren droogbloemen al een ware trend. Waarschijnlijk had je moeder of oma wel een bosje droogbloemen in haar huis staan. Droogbloemen zijn weer helemaal terug van weggeweest. Je ziet bij elke Instragrammer thuis wel een bosje droogbloemen staan of de bekende pampaspluimen.

droogbloemenBron: fenjainterieur via HomeDeco Binnenkijken

Geschiedenis van droogbloemen
Waar komt het idee van droogbloemen nou vandaan? In de vorige eeuw werden droogbloemen veel gebruikt om portretlijsten, sieraden en doosjes mee te versieren. Daarna werden ze veel gebruikt door schilders en begon het langzaam in de interieurs terecht te komen. Rond 1970 kwamen er steeds meer droogbloemen in huizen te staan. En nu zijn ze niet meer weg te denken.

droogbloemenBron: huiswaarts via HomeDeco Binnenkijken

Bloemen drogen
Je kan de droogbloemen natuurlijk kant-en-klaar kopen, maar je kunt bloemen ook zelf drogen. Allereerst kun je bloemen drogen tussen een boek of een pers. Deze methode ken je misschien nog wel van vroeger. Met deze methode leg je bloemen of bladeren tussen vloei- of keukenpapier in een dik boek of een plantenpers. Bij een boek is het handig om nog een zwaar voorwerp op het boek te leggen, hiermee kan het vocht uit de bloem trekken. Laat de bloemen minimaal drie weken drogen. De geperste bloemen kan je ontzettend leuk gebruiken om iets mee te versieren, bijvoorbeeld een kaart.
De tweede methode is beter als je geen platte bloemen wilt hebben. Bij deze methode droog je de bloemen aan de lucht. Verwijder de bladeren aan de steel en bind de bloemen bij elkaar in een klein bosje met een elastiekje of een touw. Hang het bosje vervolgens ondersteboven op een warme, droge en het liefst een donkere plek, bijvoorbeeld de zolder. Hoe sneller ze drogen, hoe beter het resultaat zal zijn. Door ze op een donkere plek te hangen behouden ze hun kleur.

droogbloemenBron: thehomestoriesnl via HomeDeco Binnenkijken

Droogbloemen in je interieur
Droogbloemen kan je op heel veel verschillende manieren stylen in je interieur. Je kan gewoon een bos in een vaas neerzetten, maar je kunt de droogbloemen ook verdelen over meerdere vaasjes. Je ziet tegenwoordig ook veel mooie bloemstukken van droogbloemen voorbij komen. Op veel evenementen zie je nu bloemstukken van droogbloemen boven de tafels hangen. Of je kunt er kransen van maken. Stop droogbloemen in flesje met een kurk erop of doe hierop een speciale kandelaar voor op een fles met een kaars. Droogbloemen zijn leuk om in een glazen fotolijst te doen en deze vervolgens aan de muur te hangen. Hiervoor is het wel belangrijk dat de bloemen plat zijn, dus droog deze dan tussen een boek of met een plantenpers.

droogbloemenBron: thehomestoriesnl via HomeDeco Binnenkijken

Droogbloemen onderhouden
Droogbloemen hebben natuurlijk geen water nodig, maar je wilt ze wel zo mooi mogelijk houden. Droogbloemen hebben niet heel veel verzorging nodig, het enige belangrijke is om ze niet teveel in de zon te zetten en om er niet te vaak aan te zitten, hierdoor kunnen ze namelijk uitvallen.

Zie ook:

- De leukste posters en lijsten om af en toe te veranderen
- DIY: planten- en bloemenzakjes
-5 tips voor een gezellige zithoek

Tuin

Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

geschreven door Gabrielle
Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

In de warme zomeravonden wanneer er gelachen wordt en het gezellig is, is een dining tafel het kloppende hart van jouw tuin. Het is het perfecte centrum voor familiemaaltijden en vrolijke bijeenkomsten met vrienden. Kies uit een assortiment tuinstoelen die passen bij jouw sti...

meer...