Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! 👑 Gebruik de code: Willem10
Woonkamer

Een industriële woonstijl in je huis

geschreven door Maartje
Een industriële woonstijl in je huis

De industriële stijl zie je veel in huizen voorbijkomen. Industrieel kan je heel goed combineren met verschillende stijlen. Door een industriële touch toe te voegen krijgt jouw interieur een stoere uitstraling. Maar waar moeten we aan denken bij een industrieel interieur? Met een paar simpele items kan jij jouw interieur een industriële touch geven.

industrieel interieur Bron: Homes to love

Materialen


Voordat je aan de slag kan met industriële items toevoegen aan je interieur, is het natuurlijk belangrijk om te weten wat nou precies een industrieel interieur is. De sfeer van een industrieel interieur is over het algemeen rauw en stoer. Dit komt vaak door de materialen die gebruikt worden in de meubels. De materialen van industriële meubels zijn vaak niet perfect, hiermee bedoel ik niet egaal of ziet er niet uit als nieuw. Er zitten vaak roestplekken op of beschadigingen. Maar welke materialen worden er nou precies gebruikt? Denk aan metaal/staal, beton en oud hout. En wat jouw industriële interieur helemaal zal afmaken is een brickwall (stenen muur).

Industrieel interieurBron: Uit de binnenkijker Jeannettevanluyck

Industriële items


Denk aan een houten tafel met een stalen onderstel, grote fabriekslampen, ouderwetse studiolamp en een leren bank. Eigenlijk komt een industrieel interieur veel overeen met vintage. Bij industrieel kan je namelijk ook vaak denken aan oude fabrieksitems, zoals de eerder genoemde lampen. Oud schoolmeubilair past er ook goed tussen, industriële deuren en een betonlook vloer.

Kleuren


In een industrieel interieur zie je eigenlijk weinig vrolijke kleuren voorbijkomen. Je vindt hier meer natuurlijke & neutrale kleuren. Het grijs van de betonlook, bruin van het hout, zwart van het staal en koperkleur. Dit zijn de meest voorkomende kleuren in een industrieel interieur. Dit betekent natuurlijk niet dat je geen kleur kan toevoegen. Groen met wat planten doet het altijd goed en doordat er veel basic kleuren te vinden zijn kan jij elke kleur die jij maar leuk vindt toevoegen.

Industrieel interieurBron: Steigerhoutpassie via HomeDeco Binnenkijken

Combineer het met verschillende stijlen


Een landelijk interieur is hiermee goed te combineren, dit komt doordat hier vaak ook rustieke (en robuuste) meubels te vinden zijn en ook veel basic kleuren. Alleen industrieel kan soms wat kil overkomen, door het landelijke krijgt je interieur een warme en sfeervolle uitstraling. Een industrieel interieur is ook goed te combineren met een Scandinavisch interieur, hier zie je veel wit maar ook natuurlijke materialen. Door het industriële toe te voegen krijg je iets meer warmte en een stoere uitstraling. Een mooie robuuste houten salontafel bijvoorbeeld past perfect in het witte Scandinavische sfeertje. Een romantisch interieur met een industrieel interieur. Dit klinkt misschien als een gekke combinatie, maar de zachte kleuren en materialen doen het juist heel goed met het stoere en robuuste. Zachte kleuren doen het ontzettend goed met de grijstinten van het industriële.

Industrieel interieurBron: Jellinadetmar via HomeDeco Binnenkijken

Zie ook:
- Shop the look: stylish eethoek in rustige tinten
- 6x prachtige zwarte stoelen voor bij je eettafel
- Shop the look: frisse eethoek met een donkere muur

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...