Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Gastblog

Gastblog: Renske van Interikleur

Gastblog: Renske van Interikleur

Mijn naam is Renske Janse (Interikleur), ik ben 31 jaar oud en woon met mijn man en twee kinderen (5&6) in een jaren-30 huis in Haarlem. Ik combineer mijn verschillende passies met elkaar waardoor ik doe wat ik heel leuk vind: interieur- en kleuradvies geven, 3D-tekeningen maken, meubels en woonaccessoires ontwerpen en bouwen voor onze webshop, bloggen, fotograferen en websites maken. Daarnaast ben ik graag met projecten bezig, ons huidige project is het ombouwen van een bus tot camper.

Ons huis

Ik krijg vaak heel enthousiaste reacties op ons huis. Het begint bij de voortuin waar we op straat veel complimenten over ontvangen. De blauw/gele patroontegels als looppad naar de blauwe voordeur.

interikleur-voortuinBron: Interikleur via HomeDeco Binnenkijken

De voortuin straalt meteen uit wat er binnen ook te vinden is: kleur en alles net een tikkeltje anders. Zo lopen de patroontegels door op onze trap aangezien we hiervan stootborden hebben gemaakt. Op deze manier betrek ik de voortuin ook weer bij het huis.

interikleur-halBron: Interikleur via HomeDeco Binnenkijken

Ons huis is erg kleurrijk, zonder dat het te bont wordt. Elk vertrek in ons huis krijgt regelmatig weer een fris nieuw kleurtje. Door simpelweg een muur of meubel te verven, krijg je op een snelle manier weer een nieuwe look. Laatst heb ik onze Ikea-kast weer een make-over gegeven door er latjes op te bevestigen en hem een nieuwe kleur te geven, zo zorg ik ervoor dat meubels beter in ons huis passen. Daarnaast vind ik het heel leuk om meubels te restylen en anderen hiermee te kunnen inspireren.

interikleur-ivar-kastBron: Interikleur via HomeDeco Binnenkijken

De afgelopen week hebben we de muur in de woonkamer een heel fijn roze kleurtje gegeven, zomers maar niet te zoet. Ik zorg er altijd voor dat alle kleuren meermaals terug te vinden zijn in een kamer zodat er rust ontstaat.

interikleur-woonkamerBron: Interikleur via HomeDeco Binnenkijken

Ik vind het ook belangrijk dat elke ruimte een functie heeft. Toen mijn man vorig jaar besloot om ZZP'er te worden, hebben we een kantoor gebouwd op de plek waar de inloopkast zat. Mijn 'womancave' bouwden we in de aangrenzende kamer en daar hebben we weer een geweldige kastenwand gebouwd voor onze kleding.

interikleur-womancaveBron: Interikleur via HomeDeco Binnenkijken

Het plafond wordt ook vaak wit gelaten. Maar afhankelijk van de ruimte en de lichtinval, kan het gaaf zijn om dit ook een kleur te geven of mee te schilderen. In onze slaapkamer koos ik voor een donkergroen plafond. Ik vind dit een heel fijne en rustige sfeer geven.

interikleur-slaapkamerBron: Interikleur via HomeDeco Binnenkijken

Ons washok heeft onlangs een geel plafond gekregen. Een washok mag van mij wel lekker vrolijk en een beetje gek zijn. Zo hebben we daar een heerlijk botanisch behangetje in combinatie met roze meubels, gele muren en een geel plafond. Zo sta ik altijd in een vrolijke ruimte de was te doen.

Onze kinderen zijn het zo gewend dat we altijd wel aan het klussen zijn, dat ze op een vrije zaterdag zelf ook het idee opperden om weer eens een kwast te pakken en een kamer een make-over te geven. De laatste keer wilde ons zoontje een junglekamer, inmiddels zit het junglebehang op zijn muur en hebben we zelf een toffe leeuwenlamp gemaakt voor in de nis.

interikleur-kinderkamerBron: Interikleur via HomeDeco Binnenkijken

Om anderen te inspireren schrijf ik blogs over ons huis en DIY-projecten. Hier komen veel reacties op binnen en ik krijg ook regelmatig berichtjes van mensen die bijvoorbeeld een Ikea-hack hebben nagedaan of die mijn klustips opvolgen. Zo gaaf om op deze manier andere mensen te kunnen inspireren en om ook vrouwen aan het klussen te krijgen! Ons interieur is ook regelmatig terug te vinden op websites of folders van diverse woonwinkels, hier krijg ik altijd wel een kick van. Binnenkort verschijnt ons huis ook op tv, dat is toch gaaf?

Mijn missie

Mijn missie is om het aantal witte muren in Nederland drastisch te verminderen. Ik merk dat veel mensen niet zoveel durven met kleur, onzeker zijn, zoekende, geen idee hebben welke kleuren en materialen ze kunnen combineren, het wel willen maar bang zijn dat het niet mooi uitpakt, zo jammer! Op mijn website inspireer ik anderen, geef veel tips en deel veel beeldmateriaal.

Toch is elke wens en elke ruimte weer anders, waardoor ik voor klanten advies op maat geef. Rekening houden met wensen, out of the box denken en kleuradvies geven. Omdat het voor velen lastig is om te visualiseren hoe iets kan worden, maak ik voor klanten 3D-ontwerpen. Klanten zijn dan ook altijd erg enthousiast als ze het beoogde resultaat vast kunnen zien en vaak bespeur ik ook opluchting: ‘yes, ons huis kan ook gezellig en kleurrijk zijn!’ Ik word heel blij van ons huis en interieur en dat gun ik anderen ook zo. Voor mij is het een genot om anderen op deze manier te kunnen helpen.

Ontwerpen en bouwen

Er zijn tal van woonwinkels met de meest toffe spullen. Toch vind ik het nog veel leuker om zelf meubels en accessoires te ontwerpen en maken. Dit doe ik samen met mijn man voor DEE Design. De kracht van DEE Design zit hem in de mogelijkheid voor de klant om uit een groot scala van kleuren te kunnen kiezen zodat de items een gegarandeerde match zullen zijn in het interieur. Uiteraard geven we desgewenst kleuradvies. Daarnaast zijn de ontwerpen authentiek en op maat te maken naar de wens van de klant. Voor in ons eigen interieur was het bijvoorbeeld passend om de DEE Design hexagon-klok blauw met wit te maken.

interikleur-klok-gele-muurBron: Interikleur via HomeDeco Binnenkijken

In ons eigen huis bouwen we ook alles zelf en op maat. Voor onze dochter hebben we een bedstede verwerkt in de muur.

En ons eigen bed hebben we ook zelf gebouwd. Mijn man is nogal lang en er is weinig keuze in langere bedden. De lambrisering hebben we ook zelf gemaakt en in dezelfde kleur als het bed mee geverfd.

Een vast wandmeubel vind ik rustig staan in een woning, naast de zelfgebouwde schouw, hebben we een wandmeubel gebouwd. Hier kunnen de kinderen knutselen en onder de tv is nog ruimte voor speelgoed.

interikleur-wandmeubelBron: Interikleur via HomeDeco Binnenkijken

Vernuftige oplossingen en out of the box denken typeert ons. Hoe complexer een ruimte, hoe enthousiaster ik word om daar oplossingen voor te bedenken om daar toch het maximale uit te halen. Interieurstyling, ontwerpen, creëren, ik zal daar nooit genoeg van krijgen en ik hoop zoveel mogelijk mensen te kunnen inspireren en helpen met hun woonvragen.

Gastblog schrijven?
Gooi jij ook jouw hele ziel en zaligheid in de inrichting van jouw huis? Heb jij een inspirerend interieur en zie jij het ook wel zitten om een gastblog voor HomeDeco te schrijven? Stuur een mailtje naar [email protected] en wie weet zien we jouw verhaal online verschijnen!

Zie ook:
- Gastblog: Romy van Huisjedevreugd
- Gastblog: Evelyne van Vleugje Eef
- Gastblog: Jolie van Huizejolie

Tuin

Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

geschreven door Gabrielle
Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

In de warme zomeravonden wanneer er gelachen wordt en het gezellig is, is een dining tafel het kloppende hart van jouw tuin. Het is het perfecte centrum voor familiemaaltijden en vrolijke bijeenkomsten met vrienden. Kies uit een assortiment tuinstoelen die passen bij jouw sti...

meer...