Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Woonkamer

Haal de buitenbeleving in huis

geschreven door Lynn
Haal de buitenbeleving in huis

Het liefst zitten we de hele zomer buiten in het zonnetje te lezen, lekker te BBQ’en steken we onze groene vingers uit in de tuin. Als het weer dan toch wat grauwer is, neem je dat heerlijke zomergevoel gewoon mee naar binnen. Er zijn talloze mogelijkheden om binnen het interieur het gevoel van buiten te geven. Denk aan veel licht in huis, grote planten en tuinmeubelen die ook binnen prachtig staan. Heb je hulp nodig om de buitenbeleving in huis te halen? Lees dan snel verder.

Laat sfeervol licht door huis schijnen

Veel licht in huis is een belangrijke factor om meer het buitengevoel te krijgen. Misschien is jouw huis al voorzien van grote raampartijen, maar wanneer dit niet het geval is kun je zelf actie ondernemen. Veel mensen kiezen voor een grote schuifpui, openslaande deuren naar de achtertuin of een serre. Deze bieden veel licht en verbinden het interieur volledig met de tuin.

Wanneer je een aanbouw hebt of een zolder, kun je ook denken aan dakramen. Het zal je verbazen hoe licht je voorheen donkere kamer zal worden. Ook bespaart deze optie op energiekosten. Want je hoeft de lampen minder snel aan te zetten 😉.

dakraam-pui-cognac-bank-tuinBron: Irma_van_69 via HomeDeco Binnenkijken




 

Haal grote planten naar binnen

Bij grote planten denk je al snel aan een boom of klimplant die vaak in de tuin te vinden zijn. Maar er zijn ook veel grote planten die prachtig in jouw interieur staan. Kijk bijvoorbeeld naar de Strelitzia, olijfboom, de gatenplant of de Kenia palm. Zet deze in een stijlvolle plantenpot die goed bij jouw interieurstijl past. Denk aan een metallic kleurige pot voor de moderne stijl of een plantenpot met veel texturen voor een bohemian interieur.

Vergeet je weleens water te geven? Maak dan gebruik van een waterdruppelaar. Deze zorgt ervoor dat jouw plant altijd de juiste hoeveelheid water krijgt.

woonkamer-wit-sansevieria-grootBron: Greenbubble via HomeDeco Binnenkijken




 

Verwerk natuurlijke materialen in je interieur

Om buiten meer naar binnen te betrekken kun je gebruikmaken van natuurlijke materialen. Zet een grof houten tafel neer, plaats kleine tegeltjes op de keukenmuur en zet aan de bartafel houten krukken. In accessoires kun je denken aan materialen als rotan, bamboe en keramiek. Kijk goed wat mooi bij elkaar staat en wat je doet denken aan de natuur.

steigerhout-tafel-blauwe-stoel-hanglampBron: Huisjeboompjeboys via HomeDeco Binnenkijken




 

Schilder de schutting

Deze tip haalt binnen juist naar buiten. Wanneer je deze twee ruimtes met elkaar verbindt, maak je gebruik van dezelfde materialen, kleuren en patronen. Het is daarom een leuk idee om de schutting, meubel of muur in de tuin te schilderen in dezelfde tint als de binnenwanden. Dit kan een basistint zijn, maar je kunt ook werken met een accentkleur.

veranda-hout-groen-posterBron: Ons_huisje via HomeDeco Binnenkijken




 

Tuinmeubels zijn ook voor binnen

Wanneer we op zoek gaan naar meubels voor in ons huis, kijken we bijna nooit bij de tuinafdeling. Maar wanneer tuinmeubels tegen onstuimig weer kunnen zijn ze zeker ook geschikt om binnen jaren mooi te blijven. Dus kijk eens verder dan normaal en ga eens struinen tussen de tuinmeubels. Misschien ga jij wel voor een metalen bank, rotan hangstoel of stenen bijzettafel. Veel plezier met inrichten!

fauteuil-rotan-binnenBron: Kave Home




 

Zie ook:
- Tip van Jet: zó betrek je buiten bij binnen
- Washok inrichten: vanaf nu is wassen een feestje
- Inspirerende ideeën om je voortuin te transformeren

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...