Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Trends

Het verschil tussen Bouclé en Teddy stof

geschreven door Lynn
Het verschil tussen Bouclé en Teddy stof

Deze twee stoffen zien er beide heerlijk zacht uit en veel mensen weten dan ook niet het verschil. Maar dit verschil is er zeker wel! Wanneer je online gaat shoppen kun je deze twee best nog weleens door elkaar halen. En het is wel de bedoeling dat je het product met de juiste stof binnenkrijgt. In deze blog kom je er precies achter wat het verschil tussen bouclé en teddy stof is. Dat scheelt je weer een ritje naar de winkel om de stof in het echt te bekijken!

Bonjour bouclé

Meubels bekleedt met de prachtige bouclé stof is een opkomende trend in interieurland. Bouclé betekent letterlijk vertaalt ‘lus’ en is dus een stof met geweven stukjes. Door een speciale manier van weven krijg je verschillende structuren in de bouclé stof. Deze stof lijkt van een afstandje heel zacht en wollig, maar vergis je niet. Je voelt heel duidelijk de verschillende harde structuren van de ‘lusjes’. Maar stoelen of banken die bekleed zijn met bouclé zitten wel heel zacht en lekker.

boucle-stoel-bepurehomeBron: BePureHome

Voor- en nadelen van Bouclé:


+ De stof is vuilafstotend
+ De stof is niet gevoelig en kreukt nauwelijks
+ Slijtvast
+ Look & feel zijn zacht en warm
- Kan verkleuren in aanraking met zonlicht




 

Teddy stof

De Teddy stof is zacht en geborgen en wordt gemaakt van katoen en polyester. De stof is gemaakt van een kettingpoolweefsel. Dat betekent dat de lusjes die worden geweven niet doorgesneden worden. In combinatie met lange pluche krijg je een stof met een hoog aaibaarheid gehalte. De stof lijkt op schapenvacht en zo voelt hij ook! Het is een heerlijke zachte stof die veel warmte in huis brengt.

vtwonen-teddy-stoelBron: Basic Label

Voor- en nadelen van Teddy:


+ Zacht en soepel
+ Heel comfortabel door de zachte stof
+ Slijtvast
+ Vocht absorberend (ideaal voor knoeiende kinderen of volwassenen 😉)
- Er is kans op een zitspiegel
- De stof is vlekgevoelig




 

Het verschil

Nu weten we dat zowel Bouclé en Teddy alle twee heerlijke stoffen zijn gaan we kijken naar het verschil. Bouclé brengt geeft een wat chiquere uitstraling aan meubels, terwijl teddy juist veel warmte en een zacht effect geeft. Teddy is gewoon ultra zacht, net een dekentje. Terwijl Bouclé ook zacht is maar hij voelt toch wat ruwer aan. Deze twee zou je prima kunnen combineren met elkaar.

vtwonen-collectie-bepurehomeBron: Basic Label




 

Onderhoud

De Teddy- en Bouclé stof zijn vrij makkelijk in onderhoud. Wel is het verstandig om ze 1x per halfjaar te behandelen met een textiel care kit. De Bouclé stof is namelijk niet waterafstotend en de Teddy stof is vlekgevoelig. Heb je een hardnekkige vlek? Probeer dit dan met warm water en een zachte doek weg te krijgen. Ga aan de slag met zachte schoonmaakmiddelen. Agressieve middelen mogen niet gebruikt worden! Deze zal lelijke vlekken in de stoffen veroorzaken.

teddy-stof-fauteuilBron: Basic Label

Zie ook:
- Shop the trend: teddy
- Verschillende stoffen en hun voordelen
- Dit is het verschil tussen houten en aluminum tuinsets

Tuin

Kinderen ontdekken de wereld van tuinieren

geschreven door Gabrielle
Kinderen ontdekken de wereld van tuinieren

Lente is de perfecte tijd om samen met je kinderen de tuin in te gaan en ze te laten zien dat tuinieren wel leuk kan zijn. Tuinieren met kinderen is niet alleen leuk en verrijkend, het is ook een geweldige manier om ze te leren over de natuur, verantwoordelijkheid en het bela...

meer...