Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Koopgids

Hier moet je op letten bij eetkamerstoelen

geschreven door Rosa
Hier moet je op letten bij eetkamerstoelen

Genieten van je ontbijt, lunch en diner doe je op een comfortabele eetkamerstoel. Een goede stoel draagt bij aan het zitcomfort en dit zorgt ervoor dat je uren gezellig kan natafelen met vrienden en familie.
In deze blog geven wij jou tips om zo een juiste keuze te maken bij de aanschaf van de perfecte set eetkamerstoelen.

Aantal eetkamerstoelen om tafel
Een grote eettafel vraagt om veel eetkamerstoelen en andersom. Daarom hebben wij voor jou uitgezocht hoeveel eetkamerstoelen er om een tafel passen. Natuurlijk is dit afhankelijk van het type eetkamerstoel en de vorm van de eettafel. Gemiddeld heb je 65 cm ruimte nodig aan tafel voor één eetkamerstoel.

Het is handig om minimaal 60 cm achter de aangeschoven stoel vrij te hebben zodat je gemakkelijk de stoel naar achter kan schuiven om te gaan zitten. Hier kan je 15 cm bij optellen als je een stoel hebt met armleuningen, tenzij je heel lenig bent natuurlijk ;-). Wens je nog om je eettafel heen te lopen als er iemand op de stoel zit? Hou dan nog rekening met nog eens 50 cm extra.

Hoe groter de tafel, hoe meer eetkamerstoelen jij kwijt kunt natuurlijk. Een eetkamerstoel heeft gemiddeld 65 cm ruimte nodig aan een rechthoekig tafelblad. Deze ruimte meet je op tussen de poten van je eettafel omdat het blad wat breder kan zijn.

Ronde eettafels zien er niet alleen leuk uit maar creëren ook een gezellige sfeer in huis. Voor 4 stoelen heb je minimaal een doorsnede van 120 cm nodig. De ideale situatie is dat de eettafel één meter van de muur af staat, plus de diepte van de eetkamerstoel. Zo kan je gemakkelijk naar achter schuiven. Zorg dus dat de ronde tafel niet te groot is voor de ruimte.

eetkamerstoelen kopen Bron: Binnenkijken bij els83

Materiaal van de eetkamerstoel

Kunststof eetkamerstoelen zijn praktisch in het onderhoud en geven de eethoek een moderne look. Kunststof eetkamerstoelen kan je gemakkelijk afnemen met een doekje en eventueel met mild schoonmaakmiddel. Kunststof zie je vooral terug bij kuipstoeltjes en kleine eetkamerstoelen zonder leuning.

Houten eetkamerstoelen zijn een praktische keuze. Ze kunnen tegen een stootje en schoonmaken gaat super makkelijk met een doekje. Houten eetkamerstoelen geven een warme uitstraling aan het interieur en door hout te beitsen en/of te verven creëer jij een eetkamerstoel helemaal naar jouw wens!

Eetkamerstoelen die met stof bekleed zijn, zitten niet alleen heel lekker zacht, maar brengen ook nog eens een hoop warmte in je interieur. Stof is iets moeilijker te reinigen. Je kunt ze natuurlijk wel schoonmaken met een stofzuiger en een vochtige doek.

Leren eetkamerstoelen geven jouw eetkamer een stoere look! Leer is van nature vuilafstotend. Mochten er toch wat vlekjes op komen, kun je het beste met een lichtvochtige doek en een beetje groene zeep de vlek verwijderen. Zorg dat de doek niet te nat is. Je kunt ook een leerreiniger gebruiken voor jouw leren eetkamerstoel. Let wel op, hier kan het leer wat van uitdrogen waardoor je het leer na de reiniging het beste opnieuw kunt invetten. Als je dit liever niet hebt dan kan je ook kiezen voor een leerlook. Zo heb je de stoere uitstraling van leer maar dan met minder onderhoud.

Rotan eetkamerstoelen geven je interieur een botanische touch! Een rotan eetkamerstoel is vaak bij aankoop al gebeitst. Het is mogelijk om deze eetkamerstoel na een aantal jaar weer te beitsen. Rotan kan makkelijk worden schoongemaakt met een vochtige doek en wat milde zeep. Als je een kale rotan eetkamerstoel te hard vindt zitten dan kan je een sierkussen of schapenvacht gebruiken. Zo zit je niet alleen een stuk lekkerder, het ziet er ook nog mooi en gezellig uit!

Een metalen eetkamerstoel heeft een stoere uitstraling en komt in allerlei vormen en maten. Metaal is een hard materiaal en net als bij een rotan of houten eetkamerstoel kan je ervoor kiezen om een kussentje op de zitting te leggen zodat jij een stukje lekkerder zit.

eetkamerstoelen Bron: Binnenkijken bij iloveinterior

In het Engels heet de stof velvet, in het Frans heet de stof velours en in het Nederlands fluweel, dit zijn de drie veel gebruikte benamingen voor één en dezelfde stof. Velours geeft jouw eethoek een luxe uitstraling. Fluwelen eetkamerstoelen komen in alle soorten, kleuren en maten. Deze zachte stof heeft een luxe uitstraling én de stof alleen al is een echte eyecatcher. Velvet is een stof die je niet kan wassen. Is er toch een vlek op je eetkamerstoel gekomen? Hier lees je de verzorgingstips om jouw fluwelen items zo lang mogelijk mooi te houden

Extra Tips

Mix and match
Het is ontzettend leuk om verschillende eetkamerstoelen en stijlen te combineren aan de eettafel. Lijkt combineren jou wat? Denk dan bijvoorbeeld aan één soort eetkamerstoel in verschillende kleuren. Of aan dezelfde eetkamerstoel in dezelfde kleur maar dan met- en zonder armleuning. Mocht jij een durfal zijn dan is het combineren van verschillende materialen, vormen en kleuren natuurlijk ook mogelijk.

Ga voor stapelbare eetkamerstoelen
Als je vaak gasten over de vloer hebt of wel van een spelletjesavond houdt met vrienden moet je vaak extra eetkamerstoelen aanschuiven. Klapstoelen lenen zich hier perfect voor. Maar als je aan het comfort van jouw gasten denkt dan kan je de klapstoelen ook vervangen voor een aantal stapelstoelen. Deze eetkamerstoelen berg je snel en gemakkelijk weer op en nemen niet veel meer ruimte in beslag dan de oncomfortabele klapstoelen.

Vergeet jouw vloer niet te beschermen
Eetkamerstoelen schuiven bij veelvuldig gebruik vaak over de grond. Daarom raden wij aan om viltjes of vloerdoppen onder je stoelpoten te plakken, om krassen te voorkomen. Deze dopjes of viltjes zijn gemakkelijk onder de stoelpoten te plakken. Vergeet niet om ze een keer per jaar te vervangen. Zand en stof onder het viltje of vloerdop kan uiteindelijk alsnog voor krassen in de vloer zorgen en dat willen we natuurlijk niet.

Bron hoofdfoto: Binnenkijken bij Stekdesign

Zie ook:
- Wegdromen: de mooiste minimalistische slaapkamers
- Dit móeten we hebben deze zomer: verkoelend beddengoed
- Met deze 5 items creëer jij die Pinterest-look in je eigen slaapkamer

Vind jouw nieuwe favoriet!

Voordelig shoppen

Tuin

Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

geschreven door Gabrielle
Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

In de warme zomeravonden wanneer er gelachen wordt en het gezellig is, is een dining tafel het kloppende hart van jouw tuin. Het is het perfecte centrum voor familiemaaltijden en vrolijke bijeenkomsten met vrienden. Kies uit een assortiment tuinstoelen die passen bij jouw sti...

meer...