Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Hierdoor oogt jouw keuken altijd slordig

geschreven door rosa

Hierdoor oogt jouw keuken altijd slordig

Heb jij het idee dat jouw keuken wel weer een flinke opruimbeurt kan gebruiken? Zelfs als je het net hebt gedaan? Je bent hier niet de enige in. Het zou namelijk goed kunnen dat je tijdens je flinke opruimsessie toch wat kleinigheidjes over het hoofd hebt gezien waardoor de keuken alsnog slordig eruit ziet. Wil je dit voorkomen? Knoop onderstaande tips dan goed in je oren.

Afvalbakje op het aanrecht

Als milieubewuste mensen proberen we natuurlijk ons afval zo veel mogelijk te scheiden. Tijdens het koken maken we dan ook keurig afvalbakjes voor groente & fruit, plastic en glas bijvoorbeeld. Als je na het koken weer opruimt, gooi deze afvalbakjes dan ook direct leeg en berg ze vervolgens weer op. Het staat namelijk onbewust best wel rommelig.

keuken rommelig Bron: Keep Decor

Spetters op het aanrecht

Als je het aanrecht zojuist hebt afgenomen met een vochtig doekje, blijven er soms wat spetters achter. Soms, was het doekje zo nat dat het hele aanrecht nog vochtig is en watervlekken achterlaat. Ondanks dat je dus net hebt schoongemaakt, oogt het slordig. Het gebeurt ook nog wel eens dat het koffiezetapparaat of waterkoker lekt of er enkele spetters water naast gaan tijdens het vullen. Ruim dit direct op. Het is een kleine moeite maar maakt wel degelijk verschil.

keuken rommelig Bron: Form + Fields

Losse kruiden & olie

Tijdens het koken wil je al je ingrediënten binnen handbereik hebben. Logisch natuurlijk. Zorg er alleen wel voor dat je dit na het koken weer opruimt. Als je de kruiden en olie graag op het aanrecht houdt, groepeer ze dan wel in bijvoorbeeld wandrekjes of een mandje op het aanrecht. Anders komt het heel chaotisch over. Wil je ze liever in een kastje of lade? Dat staat natuurlijk nóg netter.

keuken rommelig Bron: Binnenkijken bij mynewhouse

Kapotte kastjes en lades
We schaffen over het algemeen niet ieder jaar een nieuwe keuken aan. Het gebeurt dan ook wel eens dat er iets kapot gaat in de keuken als je budget het nog niet toe laat een nieuwe aan te kopen. Zorg er dan voor dat de lades en kastjes direct worden gerepareerd als er iets aan mankeert. Een scheef-hangend kastje of een lade zonder handgrepen (terwijl die er eerst wel zaten) staat ontzettend slordig. Zelfs als verder alles keurig opgeruimd is.

keuken rommelig Bron: onbekend

Te vol aanrecht
Bij het indelen van het aanrecht moet je je eigenlijk aan één vuistregel houden: zet enkel de items op het aanrecht die daar horen. Een koffiezetapparaat en waterkoker gebruik je dagelijks, deze mogen dus blijven staan. Maar, moeten nou echt alle snijplanken, pannen en vergieten op het aanrecht staan? Berg alles wat in de kastjes opgeborgen kán worden hier ook op. We zien ook vaak dat een wat groter aanrecht wordt gebruikt als extra opslagplaats van bonnetjes, zegeltjes en post. Probeer dit zo veel mogelijk te vermijden en ga op zoek naar een creatieve oplossing voor deze kleine rommeltjes.

Zie ook:
-Hierdoor oogt jouw badkamer altijd slordig
-7 kleine badkamerstyling foutjes waardoor je badkamer veel goedkoper oogt
-Deze 5 stylingfoutjes laten je woonkamer onbewust goedkoper ogen
-Deze 4 stylingfoutjes laten je hal onbewust goedkoper ogen
-Deze 4 stylingfoutjes laten je slaapkamer onbewust goedkoper ogen

 
 
24x de leukste kraamcadeaus onder €30
24x de leukste kraamcadeaus onder €30
geschreven door rosa

24x de leukste kraamcadeaus onder €30

Heeft iemand in jouw omgeving net een kindje gekregen en ben je op zoek naar een leuk cadeautje? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Wij hebben namelijk 24 van de leukste kraamcadeautjes op een rijtje gezet ónder €30,00! Shopze! Zie ook: ga('send', 'event', 'Blogpost', 'More about', ‘View')...

meer...