Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! 👑 Gebruik de code: Willem10

How to: zwart in huis toevoegen

geschreven door Tessa
How to: zwart in huis toevoegen

Zwart in het interieur toevoegen werd lang door velen gezien als een absolute no-go. Toch hebben we dit de laatste jaren steeds meer zien veranderen. Steeds meer interieurliefhebbers zien de magie van zwart in huis en steeds meer prachtige interieurs worden met de kleur gecreëerd. Ook wij hebben een ware crush op de kleur zwart. Wat niet zo gek is, want zwart geeft je huis een heerlijke subtiele touch of drama. Waar zo nu en dan helemaal niks mis mee is😉. Ook zin in zwart in je interieur? Lees gauw verder voor onze tips!

Zwart als statement
De stoerste manier om zwart in huis toe te voegen is door er een statement van te maken. Hierbij wordt zwart het uitgangspunt voor de rest van de inrichting van een ruimte. Dit zie je hieronder ook. De zwarte muur achter de bank is bepalend voor de rest van de meubelstukken en interieuraccessoires.

Woonkamer zwarte en grijze tinten Bron: Tatiana Shishkina

Zwarte contouren
Je kunt zwart ook gebruiken als de letterlijke contouren van je huis. Dit door de kozijnen en deuren in de zwarte lak te zetten. Zo komen je favoriete meubelstukken nog beter naar voren en maak je van je saaie ramen en deuren echte blikkenvangers. Kijk maar naar het voorbeeld van de badkamer hieronder!

Zwarte deuren badkamer Bron: Douglas Friedman via Domino

Zwartgeblakerd
Hoewel het in de keuken over algemeen niet de bedoeling is dat dingen er zwart uit gaan zien, is het bij de inrichting ervan zeker wel gewenst. Want ook daar staat zwart ontzettend mooi. Je kunt het kleiner aanpakken met een zwarte hanglamp, of groots met een zwarte koelkast. Heb jij de fantastische zwarte Smeg hieronder ook al gespot?

Zwarte smeg koelkast Bron: Grace Spain

Zwarte accenten
Zijn de bovenstaande ideeën jou net wat té uitgesproken? Pak het dan kleiner aan. Let op de details in huis en geef die een zwart kleurtje. Denk niet alleen aan interieuraccessoires als vazen en sierkussens, maar ook aan kleine dingen als lichtknopjes en deurklinken. Ook hiermee maak je al een groot verschil.

Zwarte interieuraccessoires Bron: Erik Melvin via Doré

Zie ook:
-Do's en don'ts voor een zwarte muur
-Geheel zwart interieur saai: dit bewijst het tegendeel
-Fan van zwart? Zo verwerk je zwarte accenten in je tuin!

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...