Inloggen of registreer
 
 
  • Inloggen of registreer
  • Inspiratie voor en door interieurliefhebbers
  • Shoppen bij 100+ winkels en merken op één plek
  • Dagelijks nieuwe tips & trends
Koken & Tafelen

Inspiratie: 7x een bar in de keuken

geschreven door Julia
Inspiratie: 7x een bar in de keuken

Een bar maakt je keuken sfeervol en gezellig. Tijdens het koken kun je kletsen met iemand aan de bar en je kunt er natuurlijk een drankje doen met familie of vrienden. Een voordeel is dat je er extra werkruimte mee creëert in de keuken. Lijkt het jou wel wat om een bar in de keuken te hebben en kan je nog wel wat inspiratie gebruiken? Ik verzamelde de leukste voorbeelden uit onze Binnenkijkers!

bar in de keukenBron: marthaza via HomeDeco Binnenkijken

bar in de keukenBron: wonen_boerderij via HomeDeco Binnenkijken

Grootte van de bar

Veel mensen zullen denken dat een bar veel ruimte inneemt, maar zelfs in een kleine keuken is vaak plek voor een bar. Als je maar creatief omgaat met de ruimte. Hieronder is een compacte bar gecreëerd die los staat van de keuken. Vaak wordt een bar aan een kookeiland vastgemaakt, maar dat hoeft dus niet per se. Ook kun je overwegen om een bartafel te nemen.

bar in de keukenBron: romyzantinge via HomeDeco Binnenkijken

bar in de keukenBron: wendyhutterd via HomeDeco Binnenkijken

Verlichting

Verlichting is essentieel bij een bar. Het bepaalt voor een groot deel de sfeer. Zit je enkel aan de bar om wat te drinken met mensen? Ga dan voor sfeervolle verlichting, dus geen felle lampen. Zit je er ook weleens om te werken? Dan wil je natuurlijk wat meer licht. In dit geval kunnen dimbare lampen een goede optie zijn. Dan kun je zelf bepalen wanneer je weinig en veel licht wilt.

bar in de keukenBron: patricia133 via HomeDeco Binnenkijken

bar in de keukenBron: suzannebouhuijzen via HomeDeco Binnenkijken

Barkrukken

Ook heel belangrijk zijn natuurlijk de barkrukken. Hierbij heb je talloze opties. Wil je een vaste barkruk? Dan kun je voor de hoogte uitgaan van 25 tot 30 centimeter afstand tussen de bar en de zitting van de barkruk. Maar je kunt natuurlijk ook een in hoogte verstelbare barkruk nemen. Verder kun je nog kiezen voor een draaibare of vaste barkruk en een barkruk met of zonder leuning.

bar in de keukenBron: huiswaarts via HomeDeco Binnenkijken

Zie ook:
-Klein budget? Simpele tips om je keuken mooier te maken
-Met deze kleine items maak jij jouw keuken een stuk gezelliger
-Deze 6 kamerplanten doen het goed in de keuken

 
 
Slaapkamer

De leukste lampjes voor naast je bed

geschreven door Maartje
De leukste lampjes voor naast je bed

Verlichting naast je bed is wel zo handig. Natuurlijk om gewoon te kunnen zien als je je bed in- of uitstapt, maar het zorgt ook voor sfeer in de slaapkamer. Sommige mensen houden ervan om nog wat te lezen voor het slapen gaan, hierbij is verlichting natuurlijk heel belangrijk. Nachtlampjes worde...

meer...