Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! 👑 Gebruik de code: Willem10
Woonkamer

Inspiratie: de olijf als binnenplant

geschreven door Marie-Louise
Inspiratie: de olijf als binnenplant

Wie dacht dat een olijf binnen in huis niet kan overleven, heeft het goed mis. Een olijfboom, oftewel Olea Europaea, kan het namelijk onwijs goed doen binnen in ons interieur! Hij vindt zijn oorsprong immers in een warm klimaat en dus hoef jij je geen zorgen te maken of je het te warm stookt binnenshuis. Daarnaast staat 'ie hij natuurlijk supergezellig én stijlvol binnen en haal je helemaal het Mediterrane vakantiesfeertje in eigen huis. In deze blog geven wij je daarom boordevol inspiratie om de olijf als binnenplant neer te zetten, inclusief verzorgingstips!

olijfboom in woonkamer binnenplantBron: Scout & Nimble

olijfboom binnenplant interieurBron: Cez Mechant Studio

olijfboom in interieur binnenplant zwarte kastBron: Apartement Therapy

olijfboom binnenplant interieur koffiehoekje accessoiresBron: Vosgesparis

olijfboom binnenplant bed bank Bron: The Heaven List

olijfboom woonkamer overleven grijs interieur binnenplantBron: Planète Déco

olijfboom slaapkamer binnenplantBron: Vogue Living Australia

olijfboom binnenplant badkamerBron: Scout and Nimble

Zo verzorg je 'em binnen

Hebben wij je enthousiast gemaakt en ben je razendbenieuwd naar hoe je hem in de binnenlucht laat overleven? We got your back. Wil je hem toch liever buiten zetten? Lees hier hoe je hem in de buitenlucht het beste kunt verzorgen.

Standplaats
De standplaats is het allerbelangrijkst bij het verzorgen van de olijf binnen. Zoals we eerder aangaven (en waar je waarschijnlijk al bekend mee was), vindt hij zijn oorsprong in warme, zonovergoten gebieden. Zet hem dus op het meest lichte plekje in je huis of woonkamer. De olijf ziet het liefst minimaal zes uur zon per dag. Nu hoef je niet om de zes uur te gaan sjouwen met de boom, maar zet hem bijvoorbeeld niet pal voor het raam, maar iets er vanaf. Op deze manier verbranden de bladeren ook niet wanneer hij pal voor het raam in de zon staat.

Water
Een olijfboom vraagt regelmatig om een flinke slok water. Hoewel hij oorspronkelijk goed tegen droogte kan, is hij in jouw pot binnen niet zo diepgeworteld als in het zuiden en dus vraagt hij vanuit de pot wat meer water. De grond mag best wat droog aanvoelen, maar pas op dat je hem niet uitdroogt. Twee tot drie keer per week water geven is voldoende.

Zie ook:
- Zo verzorg je een olijfboom
- De planttrends van dit najaar
- Breng de Griekse stijl in jouw huis

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...