Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! 👑 Gebruik de code: Willem10
Tuin

Inspiratie: een overkapping in de tuin

geschreven door Maartje
Inspiratie: een overkapping in de tuin

Nu de lente voor de deur staat kunnen we ons lekker bezighouden met de tuin. Overdag kan het deze maand al lekker warm zijn in het zonnetje. Straks in de zomermaanden kan je ook weer tot laat buiten zitten. Een overkapping maakt dit nog makkelijker en aangenamer en is ook nog eens gezellig. Maar waarom vindt iedereen een overkapping nou zo fijn? Je creëert schaduw en het neemt ruimte in. Er zijn meer voordelen dan nadelen aan een overkapping en je kan er ook op interieurgebied veel mee.

overkappingBron: jooshome via HomeDeco Binnenkijken

1. Voordelen


Dat een overkapping schaduw creëert kan juist een voordeel zijn. In de zomer kan het juist fijn zijn om wat bescherming te hebben tegen de felle zon. Je kan dan lekker koel onder de terrasoverkapping zitten en je hoeft niet naar binnen. Een ander voordeel is dat je een groter deel van het jaar buiten kan zitten dan normaal en je kunt in de zomer ook langer buiten genieten. Stel het regent in de zomer, dan kan je toch genieten van de warmte buiten terwijl jij droog zit. Een mogelijkheid is om een heater te plaatsen onder de overkapping. Zo kun je alle tijden van het jaar lekker warm buiten genieten. Een overkapping beschermt jouw tuinmeubelen beter. Zowel tegen de regen als tegen verkleuring door UV-stralen.

overkappingBron: stephankaspers via HomeDeco Binnenkijken

2. Functie


Een plek onder de overkapping is de perfecte plek om te stylen. Je kan hier vaak net iets meer dan in een tuin zonder overkapping, omdat spullen mooier blijven dan wanneer ze niet onder een overkapping staan. Het ligt er natuurlijk een beetje aan hoe groot jouw overkapping is en waarvoor je hem wilt gebruiken. Wil je onder de overkapping lekker kunnen relaxen, of moet dit een plek zijn waar jij gezellig kunt eten met vrienden? Een heerlijke loungeplek kan je zo creëren door een loungeset net te zetten. Leg hier wat kussens op en je hebt een heerlijk hoekje. Wil jij de plek onder de overkapping meer gebruiken om lekker te kunnen eten en lang te kunnen tafelen in de zomer? Dit kan hier ook prima. Zet er een mooie grote tafel neer met stoelen, die beide geschikt zijn voor buiten. Hier kan je in de zomer dan lekker barbecuen. Of laat een buitenkeuken maken. Onder een overkapping kan jij de plek creëren die jij wilt.

overkappingBron: soniad via HomeDeco Binnenkijken

3. Verlichting


Net als binnenverlichting doet buitenverlichting een hoop met de sfeer. Door de juiste verlichting te kiezen creëer je heel makkelijk een hoop sfeer en gezelligheid. Denk bij een overkapping aan een heerlijk vuurtje door een haard of vuurkorf. Lichtsnoeren doen het ook altijd goed en vergeet ook de kaarsen niet. Door de overkapping kan je lampen makkelijk aan het plafond bevestigen, dus je kunt ook kiezen voor een hanglamp, maar spotjes zijn ook een optie.

4. Decoratie


Een overkapping is de ideale plek om lekker los te gaan met accessoires. Denk hierbij aan; kussentjes, plaids, kaarsen en planten. Hang een mooie spiegel op aan de wand of andere leuke wanddecoratie. Kruip in de winter lekker onder de overkapping met de heater aan, schapenvachtjes op de bank, dekentje erbij en een warme kop thee. Ja, zelfs in de winter is deze plek top. Net als in de rest van de tuin kan je ook onder de overkapping wat bloemen en planten kwijt. Kies voor wat leuke hangplanten en wat planten in potten op de grond. Over de grond gesproken, hier kan je ook veel mee doen. Je kan een veranda-gevoel creëren door houten vlonders neer te leggen, maar je kan ook een speciaal vloerkleed neerleggen dat voor buiten bedoeld is.

overkappingBron: Sonia via HomeDeco Binnenkijken

In principe is het voor allerlei items beter als ze onder de overkapping staan. Dit betekent alleen niet dat je het altijd buiten moet laten staan of liggen. Je spullen blijven nog langer mooi als je ze bij heel slecht weer en in de winter naar binnen haalt. Kijk van te voren ook even waar producten wel of niet tegen kunnen.

Zie ook:
- Maak je tuin alvast klaar voor het mooie weer
- Zo breng jij meer kleur in je huis
- Dit is waarom je je plant een scheutje koffie zou moeten geven

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...