Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! 👑 Gebruik de code: Willem10
Tuin

Inspiratie: loungen en dineren in de tuin

geschreven door Iris
Inspiratie: loungen en dineren in de tuin

Het liefst trekken we al bij de eerste zonnestralen onze zomerkleding uit de kast en liggen we bij amper 20 graden op het strand of in onze tuin. Na de koude maanden is het weer de hoogste tijd om de tuin summerproof te maken. Heerlijk om weer in de tuin te relaxen en te eten met het gezin.

Het is soms nog best lastig om te bepalen waar je je tuinmeubels moet plaatsen. Daarom hebben wij een paar tips en lekker veel inspiratie voor je op een rijtje gezet. Tover jouw tuin om tot een fijne en functionele zomertuin!

tuin-loungesetBron: wonenbydjo via HomeDeco Binnenkijken

Multifunctioneel

Als je graag dingen verandert in je tuin en/of je hebt een wat kleinere tuin, dan is het wellicht een goed idee om een tuinset te kiezen die multifunctioneel is. Zo kun je er heerlijk ontbijten, borrelen én loungen. Kies ook voor makkelijk verplaatsbare meubels of meubels die je kunt inklappen. Zo kun je er makkelijk mee schuiven. Ook op een klein balkonnetje zijn dit soort meubels ook onwijs handig.

Heb je een ruime tuin, dan kun je kiezen voor verschillende zitplekken in je tuin: een romantisch hoekje in de schaduw, een fijne loungeset onder de pergola en een grote tuintafel met voldoende zitplek in het midden van de tuin.

tuin-loungesetBron: lindeliving via HomeDeco Binnenkijken

Materiaal

De meeste tuinsets zijn gemaakt van harde materialen die makkelijk zijn in onderhoud. Door er zachte tuinaccessoires aan toe te voegen, creëer je een mooie balans en een gezellige look. Denk hierbij aan kussentjes op de tuinbank en een mooi gebreid plaid.

tuin-loungesetBron: styledbymarit via HomeDeco Binnenkijken

Duurzaam

Het is natuurlijk de bedoeling dat je zo lang mogelijk van je tuinset kunt genieten. Een houten tuinset kun je goed onderhouden, vooral als je kiest voor hardhout. Hardhout is sterk, duurzaam en heeft een luxe uitstraling. Als je liever een wat 'luchtigere' set wilt, dan kun je rotan of bamboe kiezen. Dit zijn ook duurzame materialen die lang meegaan. Pak je meubels in de winter in met beschermhoezen of zet ze binnen om je meubels zo mooi mogelijk te houden.

tuin-loungesetBron: washplate via HomeDeco Binnenkijken

Relaxen

Hoe lekker is het om na een drukke werkdag neer te ploffen in de tuin en nog even te genieten van het zonnetje. Lekker de voetjes omhoog! Tot rust komen in de tuin is wat ons betreft echt een must en daarom is het goed om na te denken over de locatie van de zithoek. Wil je de hele dag in de zon kunnen zitten of juist niet? Wil je nog dicht bij het huis zitten of kies je voor een plek achterin de tuin? Je kunt ook een schaduwdoek ophangen of een parasol plaatsen zodat je een knus hoekje creëert en heel gemakkelijk kunt switchen tussen wel of geen zon.

tuin-loungesetBron: wonenbydjo via HomeDeco Binnenkijken

Barbecueën

Barbecueën en uitgebreid dineren in de tuin hoort bij de zomer. Tip om het nog fijner te maken: een wat hogere tafel en tuinstoelen met armleuningen. Hier kun je het met gemak een avondje in volhouden! Daarnaast nodigt het ook meer uit om aan tafel te gaan zitten. Om extra gezelligheid toe te voegen kun je ervoor kiezen om een eetbank toe te voegen.

tuin-loungesetBron: cindy14 via HomeDeco Binnenkijken

Zie ook:
- 4 meest gemaakte fouten bij het onderhoud van je tuinmeubelen
- Dit zijn de populairste tuinstijlen van dit moment
- Items om je tuin & balkon summerproof te maken

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...