Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Tuin

Inspiratie: maak zelf een buitendouche

geschreven door Lynn
Inspiratie: maak zelf een buitendouche

Nu het zomer is genieten we heerlijk van de warme zon die buiten schijnt. Maar soms kan dit ook bloedheet zijn en ben je opzoek naar wat verkoeling. Hoe fijn is het als je deze verkoeling kunt vinden in eigen tuin. Met een buitendouche of bad ben jij deze zomer gered! Ook handig om jezelf en de kids na een strandbezoek even snel zand vrij te maken. Lees snel verder!

De douche

Je hebt verschillende kant- en klare buitendouches die je kunt kopen. Maar het is veel leuker om dit zelf te doen. Bevestig de tuinslang aan een boom, houten trap of een oude surfplank. Zo heb je al snel een simpele maar stijlvolle tuindouche. Om hem goed vast te zetten gebruik je eens stevige klem. Als je handig bent kun je hier ook zelf met wat hout een houder voor maken. Kun je ergens een oud bad voor een leuke prijs vinden? Zet dan een bad in de tuin en vul deze op een hete dag met koud water. Zo heb je een eigen afkoel bad tijdens het zonnen.

surfplank-buitendouche-tuinBron: Sustainablefunctionalart




 

Aankleding

Net zoals in de rest van ons huis gaan we dit natuurlijk leuk aankleden. Zorg ervoor dat de ondergrond onder de douche bedekt is. Zo ga je niet met je blote voeten in scherpe dingen staan. Een paar vloertegels van steen of hout staan hier erg leuk. Je zou ook voor een stevige badmat kunnen kiezen. Zet naast de douche een houten trap om je handdoeken op te hangen. Hang een tuinposter achter de douche zodat het net lijkt alsof je op vakantie bent!

buitendouche-aan-boom-tuinBron: Domain




 

Privacy

Als jij lekker aan het douchen bent, wil je niet bekeken worden door de rest van de buurt. Plaats een paar leuke olijfbomen of een scherm naast de douche die je kunt dichttrekken. Een kijkgat in de schutting kun je opvullen met magische blauweregen. Als er alleen van boven ogen kunnen komen is een schaduwdoek een goede oplossing. Deze hoef je niet zoals een parasol telkens te verplaatsen, maar hangt gewoon op zijn plek.

afgeschermd-buitendoucheBron: Better Homes and Gardens




 

Zelf een buitendouche gecreëerd? Tag @homedeconl in al jullie creaties!

Zie ook:
- Opkomende trend: een buitendouche in de tuin
- Zo krijg je meer privacy in de tuin
- Tuinstijl: Bohemian vibes

Tuin

Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

geschreven door Gabrielle
Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

In de warme zomeravonden wanneer er gelachen wordt en het gezellig is, is een dining tafel het kloppende hart van jouw tuin. Het is het perfecte centrum voor familiemaaltijden en vrolijke bijeenkomsten met vrienden. Kies uit een assortiment tuinstoelen die passen bij jouw sti...

meer...