Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Inspiratie

Inspiratie: kleurvlakken op de muur

Inspiratie: kleurvlakken op de muur

Een kleurvlak maakt de ruimte speels en is daarmee dé manier om je muur nog mooier te maken! Je kunt een kleurvlak op de muur maken in verschillende vormen of als lambrisering. Maar hoe maak je nou zo'n vlak en hoe bepaal je de kleur? In deze blog geef ik je praktische tips!

De vorm
Een kleurvlak kun je maken in een cirkel, vierkant, rechthoek, zelfs een driehoek of een lambrisering. Met een cirkel maak je het speels. Door een rechthoek horizontaal te maken, lijkt de ruimte optisch breder en als je deze verticaal maakt, lijkt de ruimte hoger. Met een lage lambrisering lijkt de ruimte hoger en met hoge lambrisering lijkt de ruimte lager. Dit laatste is vooral handig wanneer je een ruimte hebt met een hoog plafond die je knusser wilt maken.

De kleur
En dan natuurlijk nog het bepalen van de kleur. Hier kun je een aantal dingen doen. Misschien heb je ergens in dezelfde ruimte of een andere ruimte in huis al een gekleurde muur, dan kun je deze kleur terug laten komen in een kleurvlak. Ook handig als je nog wat verf over hebt. ;-) Een heel andere kleur kan natuurlijk ook, dat geeft je interieur een interessante touch. Wil jij op je al gekleurde muur ook een extra een kleurvlak? Kies dan voor een kleur die uit hetzelfde kleurenpalet komt. Hierdoor hou je het rustig, maar is het toch speels.

kleurvlakBron: Charisathome via HomeDeco Binnenkijken

kleurvlakBron: Huisvanisa via HomeDeco Binnenkijken

kleurvlakBron: Landlevenjudith via HomeDeco Binnenkijken

kleurvlakBron: Landlevenjudith via HomeDeco Binnenkijken

kleurvlakBron: Interieur_huisjekant via HomeDeco Binnenkijken

Zie ook:
- Inspiratie: interieurs met witte muren
- De nieuwste kleurtrend voor 2021: jewel tones
- 6x kleurcontrasten die helpen bij het inrichten van jouw interieur

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...