Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! 👑 Gebruik de code: Willem10
Koken & Tafelen

Kindvriendelijk tafelen doe je zo!

geschreven door Marie-Louise
Kindvriendelijk tafelen doe je zo!

Je hebt je uiterste best gedaan op het avondeten, een kerstdiner of een paasontbijt ínclusief tafelstyling voor de kids. En dan beginnen je kids na circa vijftien minuten te wiebelen en friemelen: een situatie die voor zo'n beetje iedere ouder natuurlijk niet ondenkbaar is. Om ervoor te zorgen dat je kinderen ook graag aanschuiven voor een wat langere zit, geven wij je tips: kindvriendelijk tafelen doe je zo!

tafelen met kinderen dinerenBron: Cottonbro

Ga voor een ronde eettafel

Een ronde eettafel heeft veel voordelen (wat deze zijn, lees je hier), waaronder dat je iedereen aan tafel gezellig kunt aankijken. Daarbij heeft een ronde tafel geen scherpe hoeken waar jouw kids zich aan kunnen stoten tijdens het rondrennen. Win-win!

ronde tafel kindvriendelijk tafelenBron: interiorbynik via HomeDeco Binnenkijken

Kindvriendelijke eetkamerstoelen

Hoe mooi een beige suède eetkamerstoel ook mag zijn, iedereen weet dat dit niet heel handig is met (jonge) kids in huis. Ze morsen wat ze morsen kunnen en daarom is het handig om hier van tevoren op te anticiperen! Ga voor eetkamerstoelen of een -bank van bijvoorbeeld hout of leer. Dit is makkelijk(er) te reinigen. Wil je toch geen concessies doen? Zorg er dan voor dat je je stoel of bank impregneert.

kindvriendelijke eetkamer stoel kinderstoelBron: stylingbyestrella via HomeDeco Binnenkijken

Zorg voor vermaak

Met een mooi gedekte en een kidsproof tafel en stoelen ben je er nog niet. Ze zijn het lange zitten vaak eerder zat dan wij en dat is helemaal niet gek. Zorg er daarom voor dat je de kids vermaakt of dat zij zichzelf kunnen vermaken. Een iPad- of telefoonscherm is niet de gezelligste optie, maar er zijn gelukkig alternatieven! Denk bijvoorbeeld aan een leuke placemat waar ze op kunnen tekenen of puzzelen of ander speelgoed.

kind kleuren eettafelBron: Cottonbro

Uitschuifbare tafel

Heb jij de tafel met aandacht gestyled en heb je ruimte tekort voor (of gewoon geen zin in) alle kleurpotloden en placemats? Dat snappen we! Kies dan eens voor een uitschuifbare eettafel. Op deze manier kun je wanneer het nodig is makkelijk extra ruimte creëren (ook handig voor als je eters hebt!) en opgeruimd staat netjes als ze klaar zijn.

uitschuifbare tafel beige pampaspluimBron: charisathome via HomeDeco Binnenkijken

Zie ook:
- Tips om een kidsproof bankstel uit te zoeken
- Tips om je huis kindvriendelijk te maken
- Zo creëer je een huis waar jij én je kind blij van worden

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...