Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Woonkamer

Tips om een kidsproof bankstel uit te zoeken

geschreven door Marie-Louise
Tips om een kidsproof bankstel uit te zoeken

Het uitzoeken van een nieuwe bank: voor de één een zegen, voor anderen een vloek. Alleen het kiezen van het model, de stof, de juiste pootjes, het formaat, en de keuze voor wel of geen leuning lijkt voor sommigen al een onmogelijke opgave. Maar als je dan óók nog eens moet nadenken of deze wel kidsproof is, kan het je al helemaal hoofdpijn geven. Kinderen spenderen er heel wat uurtjes op, liggen er op als ze ziek zijn en er verdwijnen geregeld snoepjes, stukken chocola, ijs of chips in. Hoe vaak je ze ook waarschuwt, kids will be kids en dit is helaas niet te voorkomen. Je bank moet dus comfortabel zijn én lang mee gaan.

Om te voorkomen dat jij de komende tien jaar naar een vies bankstel aan moet zitten kijken, geven wij je in dit blog een aantal tips om een kidsproof bankstel uit te kiezen.

bankBron: _moodior via HomeDeco Binnenkijken

Het model
First things first, de keuze van het model van jouw nieuwe aanwinst. Ga je voor een hoekbank, een driezitsbank met een fauteuil ernaast of toch voor een u-vorm? Niets lekkerder dan er met z’n allen languit op te passen tijdens een filmavond, dus houd dat in gedachte. Houd ook rekening met de grootte van jouw woonkamer. Een driezitsbank met een fauteuil staat leuk, maar maakt de ruimte al gauw kleiner, terwijl een hoekbank je kamer net wat groter laat ogen. Verder hangt het model natuurlijk helemaal af van jouw stijl en voorkeur.

model bankBron: manieke via HomeDeco Binnenkijken

De stof
De stof is een enorm belangrijke factor tijdens het uitkiezen van een bank, zeker als je hem een beetje kidsproof wil houden. Als er een vlek op komt – en ja, die zal er toch een keer komen helaas – dan wil je die op een gemakkelijke manier kunnen verwijderen. Bij een geweven stof wrijf je de vlek er bijvoorbeeld juist alleen maar méér in. Kies daarom voor een fluwelen stof, dit is volgens ons de meest kindvriendelijke stof. Daarbij is een velvetstof ook nog eens heel erg trendy op het moment. Kies je toch liever voor een andere stof en heeft je kroost toch een vlek gemaakt? Dan hebben wij de gouden tip voor je: ga voor een wasbare hoes. Hiernaast is het altijd een goed idee om de stof van je bank van tevoren te laten behandelen met een speciaal soort coating. Deze vormt een beschermlaag om je bank waardoor je vlekken er gemakkelijk uit krijgt en deze niet in de stof bijten.

floweel bankBron: corienbeimers via HomeDeco Binnenkijken

De kleur
En last but not least: de kleur. Hoewel een beige of een witte bank prachtig in je interieur staan, is het wellicht niet zo’n goed idee voor de kids. Daarom raden wij je toch aan om een wat donkere bank te nemen, deze staat ook nog erg warm in je interieur! Een bank in cognac of antraciet is daarom een goed alternatief, of wat dacht je van een warme roestrode bank – de trendkleur van 2021? Tóch is de stof allesbepalend: met de juiste stof kan zelfs een lichtgrijze of beige bank ook nog wel.

bank kleur Bron: huisjeindrenthe via HomeDeco Binnenkijken

Zie ook:
- Dit zijn de mooiste banken van het moment
- Styling idee: zo style je een grijze bank
- Populairste kleuren voor de bank op dit moment

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...