Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! 👑 Gebruik de code: Willem10
Inspiratie

Koninklijke interieurinspiratie voor Koningsdag en de vrijmarkt

geschreven door Lynn
Koninklijke interieurinspiratie voor Koningsdag en de vrijmarkt

Het is bijna weer tijd voor ons jaarlijkse oranje feest. En dat betekent struinen op de vrijmarkt, de stad in of naar een festival en natuurlijk genieten van een oranje tompouce. Wist je dat de vrijmarkt vol ligt met interieurpareltjes? In deze blog zet ik de beste tips op een rij om deze tweedehands parels te vinden, en geef ik je wat koninklijke interieurinspiratie. Zo leef jij in eigen huis als een echte Royal.

De vrijmarkt afstruinen

Koningsdag is hét moment om vintage items te scoren. Maar veel mensen gebruiken de vrijmarkt ook om hun troep te dumpen. Daarom kun je met deze 4 tips de parels van de troep onderscheiden en je schatten mee naar huis nemen.

vrijmarkt-koningsdagBron: George Diama

Begin vroeg
Misschien niet zo leuk als je moeilijk uit je bed komt, maar om 6 uur beginnen de fanatieke verkopers al met het uitstallen van hun spullen. Maar niet alleen de verkopers zijn fanatiek, er lopen dan ook al veel vintage lovers op de markten. Daarom is het belangrijk dat je op tijd naar de vrijmarkt toegaat. Zo heb je nog keuze uit alle mooie interieuritems en ligt de vintage wereld voor je voeten.

Weet waar je moet zijn
Als je opzoek bent naar vintage interieuritems is het wel zo fijn dat je op de juiste plek bent. Zo is het goed om te weten dat dit jaar het Vondelpark in Amsterdam omgetoverd wordt tot een kinderwalhalla. Maar rond Amsterdam-zuid bij de Apollolaan en de Beethovenstraat ben je verzekerd van mooie meubels en interieuraccessoires. Bij kleinere vrijmarkten heb je zat tijd om rustig rond te kijken over de hele markt.

Neem genoeg contact mee
We betalen tegenwoordig bijna alles met onze mobiel of pinpas. Maar op de vrijmarkt betalen we heerlijk ouderwets met contactgeld. Weetje nog hoe je vroeger als kind zo blij was met het geld wat je zelf verdiend had? Ook nu zal je goed moeten nadenken aan welke parels je dit weer uitgeeft. Pin genoeg want je weet maar nooit wat je tegenkomt.

Maak een wensenlijstje
Loop van tevoren even door je huis en bedenk wat je nog mist. Welke kamer kan meer tot leven komen door vintage items met een verhaal? Maar denk ook verder dan interieur. Misschien heeft je (klein) kind wel nieuwe leesboekjes nodig en een vintage blazer is ook altijd goed. Schrijf het op zodat je niks vergeet, want anders moet je wachten tot volgend jaar 😉.

Koninklijke wooninspiratie

Een rijke koninklijke woonstijl hoeft helemaal niet duur te zijn, als je maar weet hoe je het doet. Om een luxe gevoel in huis te halen ga je eerst op de vrijmarkt kijken. Misschien kun je wel een mooie kroonluchter of gouden spiegel op de kop tikken. Combineer in huis organische vormen met luxe materialen voor een vorstelijk gevoel. Denk aan: marmer, notenhout, messing, zilver en fluweel. Laat je alvast inspireren door onze Binnenkijkers!

woonkamer-vintagekastBron: Thehomestoriesnl via HomeDeco Binnenkijken

badkamer-gouden-tegels-melkmeisjeBron: Opnummer50 via HomeDeco Binnenkijken

badkamer-notenhout-messingkraanBron: Babette28 via HomeDeco Binnenkijken

woonkamer-hoog-plafond-sierBron: Villajamilla via HomeDeco Binnenkijken

slaapkamer-luxe-behang-muurcirkelBron: Opnummer50 via HomeDeco Binnenkijken

woonkamer-wandschilderijBron: Opnummer50 via HomeDeco Binnenkijken

Zie ook:
- Maak jouw buitenruimte onweerstaanbaar met tips van een stylist
- 6 manieren om kussens te combineren
- Oranjetinten in je interieur

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...