Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Woonkamer

Maak je ideale kerstdorp!🎄✨

geschreven door Jameley
Maak je ideale kerstdorp!🎄✨

Steeds meer mensen zijn er dol op: Het bouwen van je eigen kerstdorp . Of je nou een beginner bent of dit al jaren doet, het bouwen van je eigen kerstdorp blijft een fantastische ervaring. Je kan er nooit te vroeg aan beginnen, en je kan het zo gek niet maken.Voor elk huisje een boompje, treintjes die echt rijden of een skipiste met een kabelbaan. Laat je creativiteit de vrije loop en geef je eigen draai toe aan je kerstdorp. We zullen je voorzien van handige tips, creatieve ideeën en inspirerende voorbeelden om je te helpen bij het ontwerpen en bouwen van een betoverend kerstlandschap dat je vrienden en familie zeker zal verwonderen. Dus pak wat lijm, glitters, en je verbeelding, want het is tijd om je eigen magische kerstdorp te maken!

Kies je thema

Bedenk eerst waar je het kerstdorp wilt plaatsen. Dit kan op een tafel, een vensterbank, een plank, of zelfs een speciaal gebouwd platform. Wil je een groot kerstdorp, zorg dan voor voldoende ruimte, je kan ook de hoogte in. Maak een schets met het idee hoe je het eruit wilt laten zien. Kies een thema voor je kerstdorp. Door het kiezen van een thema zorg je ervoor dat je kerstdorp een duidelijke geheel is. Populaire thema's zijn traditionele dorpsscènes, winterlandschappen, vakantieparades of zelfs fantasie-achtige dorpjes. Of wat dacht je van een Efteling thema. Je dorp vertelt een verhaal en op elk hoekje speelt een scène zich af.

kerstdorpBron: Luville




 

Verzamel benodigdheden

Voor het bouwen van een kerstdorp heb je een aantal dingen nodig. Natuurlijk hangt dat af van hoe groot jij jouw kerstdorp wilt hebben. Miniatuur huizen en gebouwen , een kerstdorp is geen kerstdorp zonder gebouwen. Het hangt natuurlijk van je thema af om te kiezen wat voor gebouwen en huizen je neemt. Hou rekening met de balans en afstand van de huizen, gebouwen en de paden. Je kan er ook voor kiezen om een centrale focuspunt te maken met bijvoorbeeld een plein of een bevroren vijver. Met Miniatuur figuren kan je een verhaal verzinnen en je kerstdorp interessant maken, denk aan een vriendengroep bij een kampvuur of of de kerstman op een slee. Bij Decoratieve elementen kan je denken aan Sneeuw, kunstmatige bomen, lantaarnpalen, banken, bruggen, en andere kleine decoratieve items. Verlichting: Maak gebruik van Kerstverlichting of LED-lampjes om je dorp 's avonds te laten stralen Ondergrond: Gebruik een platform, tafelkleed, of een speciale mat om je dorp op te bouwen. Je kan hierdoor ook meer in de hoogte bouwen en bergen kan toevoegen in je kerstdorp.

kerstdorpBron: lemax




 

Het opbouwen van het dorp

Begin met het plaatsen van de huizen en gebouwen op je ondergrond. Zorg ervoor dat je een lay-out hebt in gedachten, zodat het er georganiseerd uitziet. Met Een sneeuwdeken Voeg de miniatuur figuren en decoratieve elementen toe om je dorp tot leven te brengen. Plaats ze op strategische plaatsen om een realistische scene te creëren. Wanneer je de verlichting toevoegt om je dorp te verlichten, plaats de lichtjes onder de huizen of langs de straten. Wees voorzichtig met knipperende effecten, dit kan snel te druk worden. Een leuke tip:Plug alle stekkers in dezelfde stekkerdoos zodat je het kerstdorp met één druk op de knop tot leven brengt. Vuurkorfjes brengen ook een leuk effect voor bij je kerstdorp .

kerstdorpBron: Mammabiscuit via HomeDeco Binnenkijken




 

Decoratie

Met decoraties kun je het maken naar je eigen smaak. Je kan denken aan sneeuwvlokken of kunstsneeuw om een winterse uitstraling te geven aan je kerstdorp . Het toevoegen van een kerstboom in het dorp en versier deze met miniatuur kerstballen en slingers. Boompjes, dieren, figuranten, de arrenslee en lantaarnpalen zijn zeker niet te missen. Nog een voorbeeld wat leuk is voor het kerstdorp is Schuurpapier om als een pad te gebruiken. Als finishing touch kan je houten schijfjes/ zaagsel zetten langs de weg, strooien van glitters, en het plaatsen van watten en mos daarmee maak je het helemaal af.

kerstdorpBron: Mammabiscuit




 

Hoe onderhoud je het kerstdorp

Houd je kerstdorp schoon en stofvrij. Stof kan zich ophopen op de miniatuurelementen en de verlichting, wat de uitstraling van je dorp kan verminderen. Controleer regelmatig of de verlichting nog goed werkt en vervang eventuele kapotte lampjes. Als je een trein hebt in jouw kerstdorp dan kun je met een kwastje ervoor zorgen dat de treinbanen vrij blijven van sneeuw zodat de trein zonder enkele moeite zijn bestemming kan bereiken. Het schoonhouden van de huizen en de overige decoratie kan ook heel gemakkelijk met het kwastje en met een vochtig doekje voorzichtig langs gaan.

kerstbosBron: Luville




 

Zie ook:
- Bewezen: dit zijn de beste kleuren voor je thuiskantoor
- 24 musthaves voor jouw thuiskantoor
- Dit zijn de ideale planten voor in je thuiskantoor

Vind jouw nieuwe favoriet!

Voordelig shoppen

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...