Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Werkplek

Maak je werkkamer klaar voor een nieuw seizoen

geschreven door Lynn
Maak je werkkamer klaar voor een nieuw seizoen

We moeten er toch echt aan toegeven dat de zomer bijna tot zijn einde komt. En ook jouw werkkamer is na een drukke zomer toe aan wat rust. Zeg maar gedag tegen de ventilator, vrolijke kleuren en troep die zich op het bureau hebben verzameld. Nu maken we plaats voor rustige kleuren, planten en een plaid voor de koudere dagen. Zin om helemaal georganiseerd de nazomer in te gaan? Lees dan snel verder!

Opruimen doet wonderen

Een klusje dat er snel bij inschiet is het opruimen van de werkkamer. Tuurlijk proberen we er wekelijks een stofzuiger doorheen te halen. Maar echt goed alles op orde krijgen komt er vaak niet van. Een opgeruimde kamer zorgt voor een opgeruimd hoofd, past perfect bij dit onderwerp.

Begin met alles uitzoeken in jouw werkkamer. Haal alles van het bureau af en uit de lades. Kijk goed naar wat er weg kan, zoals oud papier en natuurlijk de ventilator. Ga daarna aan de schoonmaak. Verwijder al het stof, haal een vochtige doek over alles heen en vergeet niet je computer en toetsenbord goed schoon te maken.

werkkamer-duo-houtBron: Babette28 via HomeDeco Binnenkijken




 

Organiseren

Met de overgebleven spullen die je echt nodig hebt kun je de boel gaan organiseren. Voor zo min mogelijk afleiding kun je het beste zo weinig mogelijk spullen op je bureau hebben staan. Artikelen als een schaar, pennen of notitieboek kunnen makkelijk in een kastje naast het bureau. Zo zijn ze binnen handbereik wanneer je ze nodig hebt.

Schaf een paar stevige mappen aan waar je belangrijke papieren in kunt bewaren. En ook een ladekast of opbergdozen zijn niet overbodig. Deel de kamer zo in dat het voor jou logisch is. Dat houdt in dat je veel gebruikte spullen of papieren binnen handbereik hebt liggen. Zo kom jij gemakkelijk de werkdag door.

werkplek-blauw-hout-thuiskantoorBron: Nancypolman via HomeDeco Binnenkijken




 

Planten houden de lucht schoon

Een plant zoals de lepelplant is luchtzuiverend en houdt je mind fris tijdens het werken. Daarnaast is hij makkelijk te verzorgen en staat hij ideaal op het bureau. Het is dus geen overbodige luxe om een paar planten in je werkkamer te zetten. Hieronder een paar voorbeelden van luchtzuiverende planten:
- Sansevieria
- Dracaena
- Aloë vera
- Klimop (Hedera helix)
- Rubberplant (Ficus elastica)

Ook de kleur van de kamer kan veel invloed op je werkhouding hebben. Lees welke kleur het beste bij jouw baan past.

planten-kantoor-bureaustoelBron: Livingstories via HomeDeco Binnenkijken




 

Houdt je rug recht

Een goede bureaustoel kan niet ontbreken in jouw werkkamer. Als je gedurende de dag veel zit is het belangrijk om een goede houding aan te nemen. Hier kunnen verschillende bureaustoelen je bij helpen. Om je rug een pauze te geven kun je om het uur op een zitbal gaan zitten. Deze bal zorgt ervoor dat je rechtop en comfortabel zit, terwijl je jouw e-mails wegwerkt. Ook stimuleer je jouw bloedsomloop en train je verschillende spieren.

hout-werkkamer-geelBron: Thathomepage via HomeDeco Binnenkijken




 

Stijlvolle kantoor musthaves

Om je werkdag een beetje leuker te maken, kunnen stijlvolle accessoires niet ontbreken. Koop een mooie planner voor jezelf of hang een motiverende quote aan de muur. Maak een kleurenpalet en houd hier rekening mee bij het shoppen van accessoires. Gooi een zacht vloerkleed op de grond, leg een warme plaid neer voor de koude dagen en kleed de ruimte naar jouw stijl aan.

accessoires-wandplank-bureauBron: Huisjeinhaarlemstad via HomeDeco Binnenkijken




 

Zie ook:
- Bewezen: dit zijn de beste kleuren voor je thuiskantoor
- 24 musthaves voor jouw thuiskantoor
- Dit zijn de ideale planten voor in je thuiskantoor

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...