Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Woonkamer

Met deze materialen creëer je een warme look in jouw interieur

geschreven door Marie-Louise
Met deze materialen creëer je een warme look in jouw interieur

Een warm interieur: iets waar we allemaal naar verlangen, maar wat soms lastig te behalen valt. Een warm interieur heeft met de sfeer in huis te maken, het is een gevoel en is helaas niet altijd 1-2-3 uit te leggen. Of het nou om de badkamer, woonkamer, slaapkamer of keuken gaat, we willen het liefst dat iedere ruimte knus, gezellig en sfeervol aanvoelt. Naast een muurkleur, is de materiaalkeuze vaak één van de meest bepalende factoren op dit gebied. Het is een heuse kunst om met de juiste mix van materialen een balans te creëren – en wij geven je tips!

warm interieurBron: nomadhomebykim via HomeDeco Binnenkijken

Begin met een moodboard
Voordat we dieper ingaan over welke materialen wel of niet voor warmte zorgen, beginnen we met een tipje van de sluier: stel een moodboard van materialen samen. Je hebt misschien al wel eens een moodboard gemaakt voor je interieur, waarbij je veel mooie plaatjes uit magazines verzamelt en bij elkaar legt. Probeer dat nu eens te doen met enkel materialen. Dit moodboard zal een creatieve verzameling zijn van alle materialen die jou inspiratie geven voor je interieur. Tastbare objecten, structuren en materialen geven je moodboard meer karakter, waardoor je sfeer, stijl en concept veel beter naar voren komt. Zo krijg je direct dat ene gevoel, wat allesbepalend is in jouw ruimte straks!

moodpboardBron: wonenbydjo via HomeDeco Binnenkijken

Warm hout
Hout heeft van nature een warme kleur, dus dat werkt altijd goed om een warme look in jouw interieur te creëren. Het fijne van hout is dat je het op heel veel manieren kunt laten terugkomen in jouw interieur. Er zijn natuurlijk ontelbaar veel soorten houten meubels, maar er zijn ook andere creatieve manieren waarop hout een bijdrage kan leveren aan een warme look. Denk bijvoorbeeld aan houtblokken, deze zijn niet alleen handig om een warm vuurtje te stoken, maar staan ook nog eens onwijs sfeervol wanneer je ze in een trendy mand stopt, of opstapelt naast de open haard. Of overweeg eens stijlvolle houten panelen die bevestigd zijn aan een wand, of houten jaloezieën als raamdecoratie. Mogelijkheden genoeg, zoals je ziet!

houtblokken warm interieurBron: wonenbydjo via HomeDeco Binnenkijken

Zachte materialen
Zachte materialen brengen instant warmte en sfeer in huis. Alleen al bij het zien van een zacht plaid zie je jezelf al lekker wegkruipen op de bank. Maar zachte materialen zijn ook goed te verwerken in bijvoorbeeld een comfortabel wollen vloerkleed, een dierenvacht of zachte kussens met een teddy stof. Of voeg eens een chique touch toe aan je interieur met een velours stof. Fluwelen en velours stoffen zijn heerlijk zachte stoffen en hebben door hun glanzende oppervlak een luxe uitstraling. Je kunt voor subtiele woonaccessoires in deze stof gaan, of maak een statement met een velours fauteuil of bank als eyecatcher in huis.

warm interieurBron: huisjeindrenthe via HomeDeco Binnenkijken

Riet, rotan en webbing
Meubels en accessoires van riet, rotan en webbing hebben allemaal een natuurlijke en warme touch, wat komt door hun warme tinten. Deze materiaalsoorten passen thuis in werkelijk ieder interieur en dit is een jaren ’80-trend die je absoluut in huis wil halen! Ook dit materiaal kun je weer verwerken op talloze manieren: in stoelen, lampenkappen, kasten, bankjes, manden en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Meubelstukken met deze natuurlijke materialen stralen van zichzelf veel warmte uit en zullen de temperatuur van jouw interieur razendsnel met 10 °C verhogen!

webbingBron: huisjedevreugd via HomeDeco Binnenkijken

Zie ook:
- 5 manieren om je huis extra sfeervol te maken
- Met deze producten haal je de gezelligheid in huis
- Mix donker met vrolijke kleuren

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...