Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Woonkamer

Met deze merken ben jij in iedere ruimte verantwoord bezig

geschreven door Marie-Louise
Met deze merken ben jij in iedere ruimte verantwoord bezig

Verduurzamen: iets waar we ons allemaal hard voor maken, maar als puntje bij paaltje komt is dit toch vaak lastiger dan je denkt. Het kost vaak net wat meer en laat dat nou net iets zijn waar wij Hollanders niet van houden ;). Ook wordt er vaak geclaimd dat een product duurzaam is, maar dit valt in werkelijkheid helaas vaak vies tegen. Dit is een trend dat ook wel ‘greenwashing’ wordt genoemd. Transparantie is hierbij echt het sleutelwoord!

Wil jij je interieur wel verduurzamen, maar weet je niet waar te beginnen? In deze blog laten wij per ruimte in huis zien met welke merken jij safe zit als het op duurzaamheid aan komt, inclusief uitleg wáárom zij duurzaam zijn.

duurzaam interieurBron: bykaar via HomeDeco Binnenkijken

Bankhangen zonder schuldgevoel
Zonder direct een peperdure, duurzame bank te hoeven aanschaffen, kun je in de woonkamer flink impact maken met het Deense merk OXDenmarq. OXDenmarq specialiseert zich in meubelen van duurzame materialen. Zo werden de allereerste ontwerpen enkel gemaakt van leer dat op een natuurlijke manier – zonder chemicaliën – is geverfd, gecombineerd met staal of hout. Met een fijne salontafel, trendy wandrek of zelfs functioneel tijdschriftenrek zit jij helemaal goed in de woonkamer als het aankomt op duurzaamheid!

woonkamer duurzaamBron: OXDenmarq

Dineren op een groene stoel
Vanuit de woonkamer wandelen we door naar de eetkamer. De eetkamer is voor velen het hart van het huis. De plek waar we onze drie maaltijden consumeren (of meer), de dag bespreken en tegenwoordig misschien ook wel veel aan het werk zijn. De eethoek kun je gemakkelijk verduurzamen met de trendy items van Wooden Amsterdam. Dit Amsterdamse merk zorgt voor een betere wereld door stylish items te produceren en daarbij 1% van de totale omzet te doneren aan Stichting Trees for All. Een mooie wereldkaart voor achter de eettafel, een chique serveerplank voor op het aanrecht of een eikenhouten servieskast; bij Wooden Amsterdam ben je aan het goede adres. Schuif een stijlvolle eetkamerstoel van SCAB aan tafel en je bent helemaal verantwoord bezig! Het Italiaanse designmerk SCAB biedt onder andere prachtige eetkamerstoelen en vindt het milieu en onze planeet heel belangrijk.

eetkamer duurzaam wooden amsterdamBron: Wooden Amsterdam

Verantwoord SNURK-en
Je slaapt pas met een gerust hart als je weet dat je ook je steentje bijdraagt aan een beter milieu, toch? Met het trendy merk SNURK, dat gevestigd is in Amsterdam, ben jij verzekerd van een goede nachtrust. SNURK maakt van slapen voor kinderen werkelijk een feestje! De dekbedovertrekken van SNURK worden met aandacht ontworpen in Nederland en vervolgens mens- en milieuvriendelijk geproduceerd in Portugal. Hang een gezellige lichtslinger van Cotton Ball Lights erbij op en je slaapkamer is helemaal sustainable! Deze Cotton Balls zijn namelijk 100% handgemaakt én 100% fair trade in hun eigen fabriek in Chiang Mai in Thailand.

duurzaam beddengoedBron: SNURK

Duurzaam buiten zitten
Buiten koffie drinken in de laatste zonnestralen van de dag doe je verantwoord op de design tuinstoelen of -banken van SCAB. Is het nog te fris om buiten te zitten? Schuif dan een verrijdbare haard bij van Xaralyn. Xaralyn biedt prachtige haarden, welke geen schadelijke rookgassen uitstoten. Dit maakt ze milieuvriendelijk en schoon! Ook gebruiken ze minder verpakkingsmateriaal en minder energie voor transport. Allemaal milieuvoordelen waar wij dol op zijn.

duurzame haard tuinBron: Xaralyn

Zie ook:
- Sustainable brand we love: Fabryk Design
- 5 tips voor een duurzamer interieur
- Tips om duurzamer te leven in huis

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...