Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Slaapkamer

Met deze tips creëer je extra opbergruimte in je slaapkamer

geschreven door Maartje
Met deze tips creëer je extra opbergruimte in je slaapkamer

Je slaapkamer rustig en opgeruimd houden is beter voor je nachtrust. Wanneer er in je omgeving meer orde is, heb jij ook meer rust in je hoofd. Ongemerkt heb je vaak meer spullen dan je denkt en waar laat je deze allemaal? In je slaapkamer heb je een bed staan, eventueel een kledingkast en nachtkastje. Om je kledingkast en nachtkastjes helemaal vol te stoppen met andere spullen die daar niet horen, is ook niet heel handig. Met de volgende tips kun je extra opbergruimte creëren in je slaapkamer, zodat je al deze overige items kwijt kan.

Opbergruimte slaapkamerBron: Uit de binnenkijker Noordenzoet

Tip 1: Onder je bed


Waarom zal je de ruimte onder je bed niet benutten als je bed hoog genoeg is om hier wat onder te leggen? Nu is het natuurlijk niet heel handig om al je spullen los onder je bed te schuiven. Dit is niet geordend en onder het bed komt snel stof. Schuif daarom opbergbakken onder je bed. Als deze wieltjes bevatten, waardoor het net niet onder je bed past, haal deze er dan af en laat eventueel de deksel er ook af. In de bakken kan je aardig wat kwijt, er komt geen stof in en vaak kun je er ook nog meerdere onder je bed schuiven. Je kan natuurlijk ook voor een bed kiezen waar al standaard lades onder zitten.

Tip 2: Hoofdbord met opbergruimte


Koop of maak zelf een hoofdbord voor achter je bed met opbergruimte erin. Het staat leuk en neemt weinig ruimte in beslag. Doordat het weinig ruimte in beslag neemt, betekent het wel dat je niet heel veel kwijt kan en vooral geen grote spullen. Als je alleen kleine spullen hebt, dan is dit de ideale en misschien wel mooiste oplossing.

opbergruimte slaapkamerBron: Uit de binnenkijker Interieur_by_liese

Tip 3: Wandkast boven je bed


Een kast aan de muur is de ideale plek om spullen in op te bergen. Het kan een open kast zijn die je zo laat of waar je manden in zet of het kan een kast zijn met deurtjes, net wat jijzelf handig vindt natuurlijk. In zo'n wandkast kan je net even wat meer kwijt dan in een hoofdbord achter je bed. Een wandkast is ideaal voor een kleine kamer, waar geen grote kast in past, bijvoorbeeld in een studentenkamer.

Opbergruimte slaapkamerBron: Uit de binnenkijker Wonenbydjo

Tip 4: Schuine wand


Heb je een schuine wand in je slaapkamer? Het geeft je kamer karakter, maar het is niet altijd even handig. Door de schuine wand kan je vaak de ruimte van je slaapkamer niet optimaal benutten, maar ook hiervoor is een oplossing bedacht. Zet een schuine kast neer, deze kun je op maat laten maken of maak het zelf als je handig bent. In deze kast heb je extra ruimte voor je kleren of andere spullen.

Opbergruimte slaapkamerBron: Uit de binnenkijker Fijnthuiszijn_nl

Zie ook:

- Een ode aan de kunstbloemen
- Stijlvolle vazen voor jouw prachtige bloemen
- Dit zijn de beste (en makkelijkste) manieren om bloemen te drogen

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...