Inspiratie

 
 

Shoppen

 
 

meer...

Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker Meld je aan met Facebook
Planten

Dit zijn de beste (en makkelijkste) manieren om bloemen te drogen

geschreven door Rosa
Dit zijn de beste (en makkelijkste) manieren om bloemen te drogen

Mijn collega schreef al eerder over één van de grootste trends van het moment: de gedroogde bloemen. Ik leg je graag uit hoe je de bloemen het allerbeste én makkelijkste zelf kunt laten drogen.

zelf bloemen drogenBron: Independent

Aan de lucht
Een supermakkelijke manier is om de bloemen gewoon aan de lucht te laten drogen. Bind ze met bijvoorbeeld een elastiekje of touwtje bij elkaar in kleine bosjes. Hang ze ondersteboven op, op een warme en droge plek. Wil je graag de originele kleur, of iets dat veel in de buurt komt, behouden? Laat ze dan in het donker. Hoe sneller de bloemen drogen, hoe mooier het resultaat.

zelf bloemen drogenBron: Afloral

Persen
Deze manier van bloemen drogen kun je je misschien nog wel herinneren van de basisschool. Je gaat als volgt te werk: leg de bloemen (voorzichtig) tussen keukenpapier in een dik boek. Leg er nog een zwaar voorwerp bovenop om zo snel mogelijk al het vocht uit de bloem te persen. Deze manier kun je het beste gebruiken als je de bloemetjes vervolgens in bijvoorbeeld transparante fotolijstjes plaatst.

zelf bloemen drogenBron: Afloral

In een kartonnen doos
Dit is misschien wel de allermakkelijkste manier. Je hoeft de gewenste bloemen alleen in een kartonnen doos met deksel te leggen en een paar dagen te wachten. Handig!

In de heteluchtoven
Je kunt bloemen prima drogen in de heteluchtoven. Gebruik wat kippengaas om de stengels van de bloemen doorheen te steken. Dit doe je om te voorkomen dat één kant van de bloem plat wordt. Deze leg je vervolgens op de bakplaat. Verhit de oven op ongeveer 38 graden en laat de bloemen hier een aantal uur in liggen. Check zo nu en dan of de bloemen al droog zijn. Let op, dit kan dus alléén in de heteluchtoven.

Extra tip: spuit de bloemen na het drogen in met wat spray. Zo blijven ze net iets mooier.

gedroogd boeketBron: Trouva

Heb je geen zin om zelf de bloemen te drogen? Dan kun je natuurlijk ook supermakkelijk een bosje droogbloemen bestellen.

gedroogd boeketBron: Fenjainterieur via HomeDeco Binnenkijken

Zie ook:
- 5x waarom je je plafond een kleurtje moet geven
- Met deze tips creëer jij een eenheid in je huis
- Luipaardprint combineren in je interieur

 
 
Koken & Tafelen

De leukste accessoires om op je eettafel te zetten

geschreven door Mara
De leukste accessoires om op je eettafel te zetten

De eettafel stylen: het lijkt zo simpel, maar soms is de inspiratie ver te zoeken. Óók bij doorgewinterde interieurliefhebbers! Want wat moet je nu weer eens op de tafel zetten? Juist daarom zet ik vandaag allerlei toffe voorbeelden én bijpassende accessoires op een rij. Zo br...

meer...