Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! 👑 Gebruik de code: Willem10
Inspiratie

Met dit kleurenpalet waan jij je in Toscane

geschreven door Zara
Met dit kleurenpalet waan jij je in Toscane

De geur van heerlijk eten, die temperamentvolle gesprekken en dat mediterrane klimaat. Italië. Met haar prachtige landschappen en gezellige dorpjes. Als ik Italië moest omschrijven in één woord, dan is dat “passie”. Al deze elementen zie je terugkomen in het kleurenpalet van Toscane. Alle tinten zijn natuurlijk, zacht en roepen op tot ontspanning en rust. Het mooie van dit kleurenpalet is dat het in elke interieurstijl past. Zo haal je in elk huis een Toscaanse touch naar binnen.

Nat zand

Deze kleur voelt als nat zand onder je voeten op een hete middag als je het toevoegt aan een warm Toscaans kleurenpalet. Een neutrale kleur die een grote rol kan spelen om dat vleugje Toscane in je interieur te krijgen. Deze neutrale tint is warm en veelzijdig. Een kleur die je eenvoudig kunt verbinden met andere kleuren. Perfect als accentmuur of zelfs als gietvloer.

Beige interieur met visgraatvloerBron: Rebeccakruik via HomeDeco Binnenkijken

Rustiek

Bij deze tint zal je meteen denken aan Firenze. Een grote stad in het Toscaanse deel van Italië, ook wel Florence genoemd. Een warme oranje achtige kleur. Bijna te vergelijken met terracotta. Een mooie tint als achtergrond en is zelfs mee te nemen in de open lucht. De perfecte kleur om je tuin ook een Toscaanse touch te geven.

Kleurrijke woonkamer fluwelen bankBron: Renovatingwillie via HomeDeco Binnenkijken

Gouden grassen

Toscane met haar mooie landschappen, met hooibalen, wijngaarden en gouden grassen. Als je het mij vraagt een echt vakantiegevoel. Een prachtige gouden tint. Deze warme kleur is fantastisch te combineren met gebroken wit en gouden details. Een moderne, Toscaanse uitstraling.

Rustige woonkamer donkere bankBron: Casazwart via HomeDeco Binnenkijken

Rode wijn

Bij al dat heerlijke Italiaanse eten hoort ook een goede wijn. Rode wijn dan vooral. Alle druiven van deze regio zijn inbegrepen in het kleurenpalet van Toscane. Het is een sterke kleur, maar nooit te fel. Bordeaux is een leuke onderbreking tussen alle wamre tinten van Toscane. Bordeaux zal altijd deel uitmaken van het Toscaanse kleurenpalet.

Rood vlak op de muur gouden accessoiresBron: Meira_athome_ via HomeDeco Binnenkijken

Cypress bomen

Toscane heeft typische bomen, Cypress bomen zijn dat. Deze groene kleur is geïnspireerd op het zachte en gedempte groene gebladerte van de Toscaanse landschappen. Het is de perfecte salie groene kleur. Die dan ook vooral terugkomt in bladeren en planten. Een kleur die ook zeker niet is weg te denken uit het Toscaanse kleurenpalet.

Groene kleuren met poefsBron: Planete-deco

Bron hoofdfoto: Pexels

Zie ook:
- Op vakantie in eigen huis: Italië
- Staycation! Tips voor een vakantiegevoel in eigen huis
- Met deze zomerse items hóef je helemaal niet op vakantie

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...