Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Inspiratie

Op vakantie in eigen huis: Italië

geschreven door Iris
Op vakantie in eigen huis: Italië

Onder de Toscaanse zon, genietend van een 'gelato' en flaneren langs de Italiaanse kust - wat hebben we daar veel zin in! Italië is een prachtig land en staat bekend om zijn heerlijke keuken, mooiste kustlijnen en bekende kunststeden. Op het gebied van mode zijn de Italianen trendsetters, maar op het gebied van interieurdesign staan zij ook zeker bovenaan.

Omdat we nog niet van het Italiaanse zonnetje kunnen genieten, breng ik Italië gewoon naar jullie toe! Met deze tips waan jij je gegarandeerd - thuis - in de luxe Italiaanse sfeer.

woonkamer-luxe-uitstralingBron: splitlevelhome via HomeDeco Binnenkijken

Italiaanse touch

Topkwaliteit, tijdloos én lust voor het oog: dat is de Italiaanse interieurstijl. Deze chique interieurstijl is te herkennen aan zijn strakke lijnen, de luxe touch en het praktische aspect. Typerend is het gebruik van marmer, glas, natuursteen, leer en fluweel. Italianen zijn levensgenieters en luxepaarden, dit is ook terug te zien in hun interieurs.

eetkamer-luxe-uitstralingBron: brielshuysje via HomeDeco Binnenkijken

Trendsetters

Niet alleen in de modewereld, maar ook op het gebied van interieur is Italië een van de meest toonaangevende landen. Wat maakt het Italiaanse interieur nou zo bijzonder? De Italiaanse kunst zit diep in het verleden gegraveerd en daardoor is de barokstijl dan ook nog in sommige Italiaanse interieurs terug te zien. Barok was een kunststijl die de fantasie met de werkelijkheid combineerde en dit werd toentertijd gedaan door grote licht-donker effecten te creëren. Dit element is dan ook nog steeds zichtbaar.

slaapkamer-luxeBron: brielshuysje via HomeDeco Binnenkijken

Delicaat

Een ding is zeker: de Italianen staan bekend om hun perfectionisme. Dit zie je terug in hun interieurstijl. Het is een luxe stijl, met een uitbundig randje. Italianen hebben pit en durven daarom ook meer in hun interieur. In Nederland geldt vaak het motto: doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg! Haal Italië in huis door kalkverf in een diepe, warme tint op de muur aan te brengen en: durf!

kalkverf-muur-slaapkamerBron:  fabrykdesign via HomeDeco Binnenkijken

In 't bijzonder

Naast luxe elementen, mooie materialen en het kleurenpalet mag kunst dan zeker niet ontbreken in jouw Italiaanse interieur. Italianen zijn daarnaast ook dol op verrassingen en nemen het verrassingselement dan ook graag in hun interieur op. Je kunt hierbij denken aan een bijzonder voorwerp of bijzondere decoratie. Dit hoeven geen accessoires te zijn, het kan ook een ongewone indeling zijn of de opstelling van je verlichting die afwijkt van het gebruikelijke. Dit geeft jouw interieur die luxe en verfijnde Italiaanse uitstraling.

unieke-indeling-woonkamerBron: splitlevelhome via HomeDeco Binnenkijken

Kleurgebruik

Denk aan grijs, zwart, wit en hout in verschillende (donkere) tinten. Een grote strakke bank met een royale fauteuil mogen in jouw Italiaanse interieur niet ontbreken. Een ander belangrijk element van Italiaans design is authenticiteit. Dit sluit ook goed aan op de Wabi-Sabi woonstijl en het duurzaam wonen. Vakmanschap moet duidelijk zichtbaar zijn, maar ook jouw eigen persoonlijkheid is een must voor deze stijl, het is en blijft jouw interieur!

woonkamerBron: huisje_sanne via HomeDeco Binnenkijken

Italiaanse keuken

Italianen zien de keuken als het hart van het huis. De Italiaanse keuken moet die landelijke en gezellige sfeer uitstralen. Witte of naturelkleurige houten kastjes met speelse grepen zorgen voor deze sfeer. Maar de Italianen zijn toch zo strak en modern? Ja, dat klopt! Daarom kun je bij jouw moderne, strakke keuken ook het zomerse mediterrane sfeertje creëren. Kies voor rustieke accessoires in het wit, rood en hang houten plankjes op. Een goed gevuld kruidenrekje is ook al een mooie start om je in de Italiaanse sferen te wanen - ruik jij Italië al?

keuken-met-witte-kastjes-en-leren-greepjesBron: binnen_bij_buitenhuis via HomeDeco Binnenkijken

Zie ook:
- Maak kennis met het Wabi-Sabi interieur
- Op vakantie in eigen huis: Frankrijk
- Op vakantie in eigen huis: Spanje

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...