Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Trends

Maak kennis met het Wabi-Sabi interieur

geschreven door Zara
Maak kennis met het Wabi-Sabi interieur

Nee, we hebben het niet over de wasabi die je bij je sushi eet. We hebben het over de Wabi-Sabi interieurstijl! Perfectie speelt een grote rol in de maatschappij, maar in het Wabi-Sabi interieur is dit juist tegenovergesteld - dat is wat deze interieurstijl zo bijzonder maakt. Wabi-Sabi is een iets wat je aanvoelt, maar lastig kunt omschrijven.

Het Wabi-Sabi interieur kent geen regels. Je kunt het het best omschrijven als de schoonheid of kunst van imperfectie. Inzien dat dingen mooi zijn zoals ze zijn. Het is ontstaan in Japan. Wabi betekent in het kort ruimte en sabi verwijst naar de tijd.

De manier van denken; mindset

Wabi-Sabi is meer dan een woontrend. Het is een mindset waarbij rust een centrale positie heeft. Wabi-Sabi legt de focus op dankbaarheid voor wat we al hebben, in plaats van altijd maar verlangen naar nieuwe dingen. Deze manier van denken zorgt ervoor dat je je gelukkiger voelt in het hier-en-nu.

Slaapkamer met betonlookBron: Home-designing.com

De schoonheid van imperfectie

Bij Wabi-Sabi gaat het om het omarmen van imperfecties. Daarom wordt er in het Wabi-Sabi interieur veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen. Natuurlijke materialen hebben van zichzelf vaker imperfecties. Denk bijvoorbeeld aan nerven in het hout of lijnen in een schaal van aardewerk. Volgens Wabi-Sabi vertellen de imperfecties het verhaal van het object. Het is het zien van de schoonheid in een natuurlijk product of object.

Wabi-Sabi interieurstijlBron: Milkdecoration

Terug naar de basis

Een belangrijk principe van een Wabi-Sabi interieurstijl is minimalisme. Er wordt gebruik gemaakt van pure materialen en neutrale kleuren. Daardoor zorg je ervoor dat je rust creëert. Zo kun je volledig genieten van alle materialen en producten, inclusief hun imperfecties.

Wabi-Sabi interieurstijlBron: Milkdecoration

Het kleurenpalet

Felle kleuren en drukke patronen worden in het Wabi-Sabi interieur vermeden. Het kent de juiste combinatie tussen rustieke meubels en moderne details. De woonstijl is hierdoor hedendaags, maar straalt alsnog de nodige rust uit. Het kleurenpalet bestaat vooral uit aardetinten, ecru en beige. Er wordt ook wel gesproken over het “teruggaan naar moeder Aarde”.

Badkamer met imperfect badBron: Home-designing.com

Zie ook:
- Een Aziatische twist aan je Hollandse huis
- Feng Shui: een filosofie over interieur en jouw geluk
- Shop the look: Spaans terras met natuurlijke materialen

Tuin

tuinieren voor beginners

geschreven door Gabrielle
tuinieren voor beginners

De lente is eindelijk in aantocht en dat betekent dat het tijd is om de handen uit de mouwen te steken en je groene vingers aan het werk te zetten! Of je nu een balkon, een kleine patio of een ruime achtertuin hebt, lentetuinieren biedt een kans om te genieten van de buitenlu...

meer...