Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Woonkamer

Nieuwe bank aanschaffen? Lees deze 5 tips!

geschreven door Mara
Nieuwe bank aanschaffen? Lees deze 5 tips!

Is je huidige bank aan vervanging toe? Yay! Tijd voor een banken-shoppingsessie! Een bank kopen is een flinke uitgave, dus je wilt natuurlijk geen miskoop doen. Om die reden verzamel ik in deze blog 5 handige tips & tricks voor als je een nieuwe bank gaat aanschaffen. Zo hoef je niet bang te zijn dat je in een opwelling de verkeerde bank kiest. Lees mee!

bank aanschaffen tipsFoto: Fenjainterieur via HomeDeco Binnenkijken

Bepaal je praktische eisen

Voordat je naar de looks gaat kijken, is het verstandig om eerst een eisenlijstje te maken met praktische aspecten. Heb je een groot gezin? Dan wil je misschien liever een grote bank en vooral geen lichtgekleurde bank, die snel viezig oogt. Vind je het fijn om uitgebreid te loungen en comfortabel te liggen? Dan zijn armleuningen en een iets hogere rugleuning geen overbodige luxe.

Door je praktische eisen goed te weten, voorkom je dat je in een golf van verliefdheid een prachtig klein, wit bankje zonder leuningen koopt. ;-)

bank aanschaffen tipsFoto: Huiswaarts via HomeDeco Binnenkijken

Zoek niet naar één specifieke kleur

Kijk goed naar het kleurenpalet in je huis: welke kleuren zitten daarin en welke kleuren passen er goed bij? Ga vervolgens naar potentiële banken kijken die bij dit kleurenpalet passen, maar staar je niet blind op één kleur. "Ik wil perse een groene bank", is natuurlijk heel duidelijk, maar het komt weleens voor dat je net niet een mooie groene bank kan vinden, en dat je daardoor andere mooie pareltjes over het hoofd ziet. Want wellicht dat die ene prachtige donkerblauwe bank net zo mooi, of zelfs mooier in je interieur staat. En hij is nog goedkoper ook! Dus, tip van ons: staar je niet blind op één bepaalde kleur, maar zoek binnen een kleurenpalet.

bank aanschaffen tipsFoto: Interieur_huisjekant via HomeDeco Binnenkijken

Maak diverse opstellingen

Vooral bij een hoekbank is het belangrijk dat je goed nadenkt over waar je de bank neerzet. Maar als interieurliefhebber is de kans groot dat je graag met je meubels schuift en de indeling regelmatig verandert. Probeer daarom, naast je huidige indeling, nog meer opstellingen te bedenken en ga na of de bank die je wilt kopen daarbij past. Misschien sta je namelijk op het punt om een hoekbank met links de hoek te kopen, terwijl uiteindelijk blijkt dat een hoekbank rechts veel meer mogelijkheden in jouw huis heeft. Of blijkt dat je misschien toch beter een 2,5-zits kan kopen in plaats van een 3-zits, zodat je 'm net wat makkelijker in elke hoek en tegen elke muur kan zetten.

bank aanschaffen tipsFoto: Keeponstyling via HomeDeco Binnenkijken

Bepaal je budget

Door van te voren na te denken over je budget, is de kans kleiner dat je uiteindelijk in een opwelling een (veel te) dure bank koopt. Tip: kijk je op onze website voor mooie banken? Sorteer de banken dan op basis van prijs (laag naar hoog), rechtsbovenin de pagina. You're welcome!

bank aanschaffen tipsFoto: Noordenzoet via Instagram Binnenkijken

Denk na over de stof

Hoewel die ene linnen bank er prachtig uit ziet, is het misschien niet de beste keuze als je huisdieren en/of jonge kinderen hebt. Linnen is namelijk wat lastiger schoon te maken en gaat snel pillen. Verdiep je daarom goed in de stof van de desbetreffende bank en ga na of het bij jouw gezin en jullie leven past. Jodi's HomeDeco schreef onlangs nog alle in's & outs over fluweel. Klik hier om die blog te lezen!

Zie ook:
- Dit is de nieuwste en meest knuffelbare trend van deze herfst
- Met deze 3 stappen maak jij de perfecte combinatie van posters
- 4 redenen waarom je nu je muren groen wilt verven!

Tuin

Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

geschreven door Gabrielle
Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

In de warme zomeravonden wanneer er gelachen wordt en het gezellig is, is een dining tafel het kloppende hart van jouw tuin. Het is het perfecte centrum voor familiemaaltijden en vrolijke bijeenkomsten met vrienden. Kies uit een assortiment tuinstoelen die passen bij jouw sti...

meer...