Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Woonkamer

VELVET GO OR NO GO

VELVET GO OR NO GO

Heel leuk en aardig al die velvet meubels tegenwoordig… Maar is dit net zo leuk als je kinderen en huisdieren hebt? In deze blog lezen jullie meer over de eigenschappen en de voor- en nadelen van de stof. Hopelijk kan ook jij met je chocolade-liefhebbende kids, haar-uitvallende hond en goed genagelde kat zo’n lekker zacht bankje aanschaffen!

Eigenschappen
Velvet is een zachte en fijne, glanzende stof, die vanouds gebruikt wordt voor kostbare kleding en meubels. De stof is vaak zwaar van gewicht, flexibel en sterk. Dit zijn de perfecte eigenschappen om een meubel mee te stofferen. Om een lang verhaal kort te maken: geschikt voor intensief woongebruik dus!

velvet gordijn Bron: curtainsideas.space

Velvet, fluweel, velours?
Velvet is simpelweg de Engelse benaming voor fluweel. Maar er bestaat wel degelijk een klein verschil tussen fluweel en velours. Velours werd in Frankrijk, uitgevonden en is een gesneden variant van fluweel. Velours is vaak zwaarder van gewicht dan fluweel en wordt veelal gebruikt voor gordijnen en het bekleden van meubels, onder andere omdat het wat flexibeler is dan gewoon fluweel.

roze velvet bank Bron: roomed.nl

Huisdierproof?
De kans op haaltjes, lussen en slijtplekken is zeer klein dit komt door de dichte structuur van de stof. Het is dus niet erg als je huisdier besluit dat ook hij een plekje op de luxueuze bank verdient. Als je dit toch niet helemaal vertrouwt is een leuk kleedje ook een oplossing.

hond op velours bank Bron: Apartment Therapy

Kidsproof?
Velours heeft goede waterdichte prestaties doordat het zo’n dicht op elkaar geweven stof is. Dus zodra je kind zichzelf groot genoeg vindt en in plaats van de Disney bidon uit een grote mensen glas wilt drinken… hoef je je dus geen zorgen te maken. Als het toch fout gaat gebruik dan altijd een zachte, schone doek en wrijf niet maar dep op de vlek! Heb je een vaste substantie geknoeid? Verwijder het dan met een lepel, zodat je de stof zo min mogelijk beschadigt.

velvet bank en poef Bron: jojotastic.com

Zitspiegel
Een zitspiegel (platgedrukte stof in de vorm van je kont, charming…) op velours kan je het beste voorkomen door niet altijd op dezelfde plek te gaan zitten. Ben je toch een liefhebber van dat ene hoekje van de bank? Maak dan de stof een beetje vochtig en ruw de stof heel voorzichtig op met bijvoorbeeld een kledingborstel. Ook kun je een vochtige theedoek op de plek leggen en dit een nacht hier laten rusten.

velvet stoel Bron: trendymood.com

Conclusie:
Ook jij kan met een gerust hart zo’n fantastische bank aanschaffen… En ook al heeft het zoveel goede eigenschappen, ga er toch met beleid en liefde mee om <3

velvet bank Bron: delightfull.eu

Zie ook:
- Trend alert: de schoolstoel (in een modern jasje)
- Dit zijn de laatste tegeltrends voor in de badkamer
- Zo maak je van je slaapkamer een urban jungle

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...