Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! 👑 Gebruik de code: Willem10
Badkamer

No mess with Tess deel 2 - de badkamer

geschreven door Tess
No mess with Tess deel 2 - de badkamer

We zijn alweer een week verder na de grote schoonmaak van de woonkamer. Laten we deze week de badkamer aanpakken! Elke week pakken we een andere ruimte in het huis voor de grote voorjaarsschoonmaak. Stap voor stap laat ik je zien hoe je het beste jouw badkamer kunt schoonmaken. Let's go!

1. De hele badkamer leeg

Om overzicht te krijgen begin ik altijd het liefst met alles leeghalen. Shampooflessen, tandenborstels en dagcrèmes; we zijn er goed in om alles te verzamelen in de badkamer. Leg alles even op de gang zodat we kunnen beginnen met het schoonmaken van de badkamer. Denk ook aan de badmat. Deze kan direct de was in! Heb je een douchegordijn? Deze kan ook gewassen worden. Maar de grote voorjaarsschoonmaak is hét moment om een nieuw fris douchegordijn aan te schaffen.

Als je een raam in de badkamer hebt, is het een goed idee om deze nu even open te zetten. Voldoende frisse lucht is heel belangrijk!

Voorjaarsschoonmaak-badkamer-hoffvansaar Bron: Hoff_van_saar via HomeDeco Binnenkijken

2. Ontkalken

Iets wat je waarschijnlijk niet elke week doet tijdens het schoonmaken van de badkamer is ontkalken. Nu is het moment! In kraanwater zit kalk, dus het is geen verrassing dat kalk zich verzamelt in de badkamer. Zorg er eerst voor dat de badkamer stofvrij is. Je kunt bijvoorbeeld even snel een doekje over de tegels halen. Spuit vervolgens de tegels, douchecabine, douchekop en wasbak in met een ontkalker. Nu je toch bezig bent: spuit direct wat toiletreiniger in het toilet. Laat dit even intrekken om dit vervolgens weer af te spoelen met water.

Voorjaarsschoonmaak-badkamer-jeannettevanluyck Bron: Jeannettevanluyck via HomeDeco Binnenkijken

3. Voegen weer wit maken

Na een tijdje merk je dat de voegen tussen de tegels niet meer zo wit zijn. Dit kun je makkelijk weer wit maken door bijvoorbeeld een citroen doormidden te snijden en deze langs de voegen te halen! Ook schoonmaakazijn doet wonderen. Laat het even intrekken en ga er met een grove borstel en wat water langs om het weer schoon te maken. Geen geschikte borstel in huis? De klassieke 'oude tandenborstel truc' is ook een optie ;).

Voorjaarsschoonmaak-badkamer-bijmargietinhuis Bron: Bijmargrietinhuis via HomeDeco Binnenkijken

4. Badkuip en douchecabine

Om de badkuip en de douchecabine volledig te reinigen, kun je het beste heet water in combinatie met (schoonmaak)azijn gebruiken. Een kwartiertje laten inwerken en vervolgens weer afspoelen met warm water. Met een droge doek maak je het weer droog en schoon. Ook de glazen wand in de douchecabine kun je met (schoonmaak)azijn aanpakken!

Voorjaarsschoonmaak-badkamer-thuisbijlisette Bron: Thuisbijlisette via HomeDeco Binnenkijken

5. Soppen, soppen, soppen

Nu de basis weer schoon is, is het tijd om de rest te soppen! Ga langs de wasbak, kastjes en andere oppervlakken met een allesreiniger. Laat alles weer glanzen! Pak vervolgens een ander doekje om het toilet schoon te maken. Gebruik voor de spiegel een zacht doekje in combinatie met Glassex.

Wist je dat je jouw spiegels ook schoon kunt maken met een rauwe aardappel? Snijd deze over de lange kant door de helft. Knijp 'em vervolgens een beetje samen zodat het sap eruit loopt. Nu kun je met de doorgesneden kant over de spiegel heen gaan. Al het vuil verdwijnt gelijk! Je kunt nu met een licht vochtig microvezeldoekje de spiegel verder schoonmaken. Maak dan horizontale bewegingen.

Als laatste is het handig om de hele badkamer te dweilen. Dit schiet er bij de wekelijkse schoonmaak vaak bij in, dus goed om hier nu wat extra aandacht aan te schenken.

Voorjaarsschoonmaak-badkamer-huisjevanfloortje Bron: Huisjevanfloortje via HomeDeco Binnenkijken

6. Yes, bijna klaar!

Het grootste gedeelte van de klus hebben we geklaard. Tijd om de spullen, vanuit de gang, weer terug te plaatsen in de badkamer. Wees streng! Wat heb je echt nodig in de badkamer en wat kan ook wel in een andere opbergkast? Misschien vind je wel lege verpakkingen die je gelijk weg kunt gooien. Geef alles weer een eigen plek.

Na deze grote klus mogen we onszelf wel belonen met een heerlijke nieuwe geur in de badkamer! Maak deze grote voorjaarsschoonmaak dan ook helemaal compleet met nieuwe geurstokjes of een nieuwe geurkaars.

Voorjaarsschoonmaak-badkamer-bykaar Bron: Bykaar via HomeDeco Binnenkijken

Zo, lekker aan de slag dus! Volgende week gaan we verder. Tot volgende week! Zelfde dag, zelfde tijd, andere ruimte in het huis.

Zie ook:
- No mess with Tess deel 1 - de woonkamer
- Grote schoonmaak: in 5 stappen je kledingkast opruimen
- Deze schoonmaaktips maken je leven veel makkelijker

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...