Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Slaapkamer

No mess with Tess deel 3 - de slaapkamer

geschreven door Tess
No mess with Tess deel 3 - de slaapkamer

Inmiddels is de lente alweer drie weken geleden van start gegaan. We beginnen dan ook aan de derde ruimte in het huis. Vandaag is de slaapkamer aan de beurt voor de grote voorjaarsschoonmaak. Hoe je dit kunt aanpakken, leg ik je uit in deze blog. Laten we aan de slag gaan!

De slaapkamer is een belangrijke ruimte om goed schoon te houden. Het ziet er dan niet alleen fris uit, maar het is ook beter voor je gezondheid. Een grote schoonmaak in de slaapkamer kan dan ook zeker geen kwaad!

1. Ruim de slaapkamer op

Begin met het opruimen van de slaapkamer zodat deze er weer helemaal netjes bij staat. Gooi vieze kleding in de wasmand, leg boeken weer terug in de kast en berg losse sieraden netjes op. Vergeet ook niet de prullenbak te legen! Ga je 'all the way'? Dan zoek je meteen al jouw kleding uit. Wat wil je houden en wat kan er weg? We schreven al eerder een blog over hoe je het beste jouw kledingkast kunt uitzoeken.

Voorjaarsschoonmaak-slaapkamer-interiorbylin Bron: Interiorbylin via HomeDeco Binnenkijken

2. Haal je bed af

Het verschonen van het bed doe je één keer per week en kunnen we dan ook niet overslaan tijdens de grote schoonmaak. Doe dit voordat je begint met stofzuigen omdat er veel stof vrijkomt bij het verschonen van de lakens. Heb je plaids of sierkussens op het bed liggen? Dan is ook dit het goede moment om deze te wassen. Check wel even op hoeveel graden je ze kunt wassen!

Voorjaarsschoonmaak-slaapkamer-thehomestoriesnl Bron: Thehomestoriesnl via HomeDeco Binnenkijken

3. Afstoffen!

In de slaapkamer verzamelt zich veel stof, wat voor allergische reacties kan zorgen. Een goed geventileerde slaapkamer is belangrijk voor je gezondheid. Regelmatig de kamer afstoffen is dan ook een goed idee! Tip: sla elke ochtend het beddengoed helemaal open zodat het kan luchten. Hier houdt huisstofmijt namelijk niet van.

Tijdens de grote schoonmaak gaan we alle meubels langs en stoffen we deze af. Gebruik hiervoor een stofdoek of Swiffer. Vergeet niet de de kozijnen, de luxaflex (ja, een heel vervelend klusje) en de lampen. Haal vervolgens een stofzuiger over de vloer en de ruimte is weer zo goed als stofvrij!

Voorjaarsschoonmaak-slaapkamer-eenhuisjeindordt Bron: Een_huisje_in_dordt via HomeDeco Binnenkijken

4. Gordijnen wassen

Iets wat eigenlijk vaak vergeten wordt, is het wassen van de gordijnen. Dit is wel verstandig om 1 of 2 keer per jaar te doen. Je kunt deze op 30 graden met een wolwasprogramma wassen. Vervolgens kun je de gordijnen gewoon nat terug aan de rails hangen. Dan is strijken ook niet nodig! Wanneer je jouw gordijnen hebt gewassen, zal je merken dat direct de hele slaapkamer weer lekker fris ruikt!

Voorjaarsschoonmaak-slaapkamer-bijmona Bron: Bijmona via HomeDeco Binnenkijken

5. Finishing touch

We zijn bijna klaar! Nu maak je nog het verschil met de kleine details. Lap de ramen, haal een doekje over de deurklinken en maak de spiegels schoon met Glassex. Je kunt eventueel nog een dweil over de vloer halen voor een extra fris resultaat. Maak het bed weer op met schone lakens. Ga voor wit of pasteltinten voor een echte lente-look!

Voorjaarsschoonmaak-slaapkamer-eengoedverhaal Bron: Eengoedverhaal via HomeDeco Binnenkijken

Klaar! Dat geeft een goed gevoel! Volgende week gaan we verder. Zelfde dag, zelfde tijd, andere ruimte in het huis.

Zie ook:
- No mess with Tess deel 1 - de woonkamer
- No mess with Tess deel 2 - de badkamer
- Deze schoonmaaktips maken je leven veel makkelijker

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...