Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Koken & Tafelen

No mess with Tess deel 4 - de keuken

geschreven door Tess
No mess with Tess deel 4 - de keuken

De afgelopen weken zijn we al goed bezig geweest met de grote voorjaarsschoonmaak. Deze week gaan we aan de slag in de keuken. Deze maak je natuurlijk regelmatig schoon, maar af en toe is het fijn om 'm even helemaal onder handen te nemen.

1. De koelkast schoonmaken

Laten we ons eerst bekommeren over de koelkast. Eigenlijk zou je deze eens per maand moeten schoonmaken om het echt netjes te houden. We kunnen 'm tijdens de grote voorjaarsschoonmaak dan ook niet overslaan.

Schakel de koelkast uit en zorg dat je alle producten tijdelijk even opbergt in koeltassen of -boxen. Alle lades en plankjes die je kunt verwijderen uit de koelkast haal je eruit. Gebruik een eetlepel soda en ongeveer 5 liter water om een sopje te maken. Geen soda in huis? Dan kun je ook een milde allesreiniger gebruiken om de binnenkant van de koelkast schoon te maken. Ga alles nog even langs met schoon water en vervolgens een theedoek om alles weer droog te maken.

Voorjaarsschoonmaak-keuken-koelkast Bron: Irma_van_69 via HomeDeco Binnenkijken

2. De oven en magnetron schoonmaken

Waarschijnlijk het minst leuke klusje tijdens het schoonmaken van de keuken, maar wel belangrijk! De oven en magnetron hebben ook regelmatig een grote schoonmaakbeurt nodig. Deze kun je boenen met een allesreiniger. Is er veel aangekoekt vuil? Je kunt dan bijvoorbeeld het rooster insoppen met groene zeep en dit een nachtje laten staan. De volgende dag kun je met een spons alles eraf schrobben.

Voorjaarsschoonmaak-keuken-oven Bron: Bykaar via HomeDeco Binnenkijken

3. Afzuigkap schoonmaken

Ja, ook de afzuigkap moet eens in de zoveel tijd schoongemaakt worden. Alleen dan blijft deze optimaal werken. Een handig trucje is om een uitgeknepen citroen in een pan met water op het vuur te zetten. Dit zorgt ervoor dat je de roosters vervolgens veel gemakkelijker kunt schoonmaken omdat het vuil minder aangekoekt is.

Voorjaarsschoonmaak-keuken-afzuigkap Bron: Huisjedevreugd via HomeDeco Binnenkijken

4. Kookplaat schoonmaken

Nu is de kookplaat aan de beurt. Een inductiekookplaat is natuurlijk makkelijk schoon te maken. Gebruik dan warm water en een klein beetje schoonmaakmiddel. Vergeet niet de randjes van de plaat mee te nemen. Voor een gasfornuis is baking soda de reddende engel! In een bak kokend heet water en een flinke schep baking soda kun je de gaspitten 30 minuten laten weken. Spoel ze vervolgens af met schoon water en een sponsje.

Bij beide kookplaten is het verstandig om etensresten gelijk na het koken weg te halen. Zo kunnen ze niet aankoeken en is het schoonmaken later veel minder werk!

Voorjaarsschoonmaak-keuken-kookplaat Bron: By_iloon via HomeDeco Binnenkijken

5. Keukenkastjes en aanrecht leeghalen

Al het 'vieze' werk zit erop. Laten we de, als kers op de taart, de keukenkastjes aanpakken. Dit kun je het beste één voor één doen om het overzicht te bewaren. Nu kun je ook kijken of er producten tussen staan die over datum zijn of keukengerei dat weg kan. Ga met warm water en een sopje alle planken langs. Vergeet ook niet de deurtjes en grepen schoon te maken. Haal even alles van het aanrecht af zodat je deze goed kunt afnemen met een schone vaatdoek.

Voorjaarsschoonmaak-keuken-keukenkastje Bron: Kaatshome via HomeDeco Binnenkijken

6. Nieuwe greepjes

Het zit erop! Misschien wil je nog een stofzuiger en een dweil door de keuken halen, maar dan is hij toch echt schoon. Zin om de keuken een update te geven? Vervang dan de greepjes. Makkelijk om te doen én geeft gelijk een ander beeld.

Voorjaarsschoonmaak-keuken-greepjes Bron: Mixed_by_moon via HomeDeco Binnenkijken

Complimenten voor jezelf! De grote voorjaarsschoonmaak in de keuken is weer gedaan. Volgende week nemen we de laatste ruimte onder handen, namelijk de werkkamer. Tot dan!

Zie ook:
- No mess with Tess deel 1 - de woonkamer
- No mess with Tess deel 2 - de badkamer
- No mess with Tess deel 3 - de slaapkamer

Tuin

Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

geschreven door Gabrielle
Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

In de warme zomeravonden wanneer er gelachen wordt en het gezellig is, is een dining tafel het kloppende hart van jouw tuin. Het is het perfecte centrum voor familiemaaltijden en vrolijke bijeenkomsten met vrienden. Kies uit een assortiment tuinstoelen die passen bij jouw sti...

meer...