Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: herfst24
Woonkamer

Op vakantie in eigen huis: Spanje

geschreven door Iris
Op vakantie in eigen huis: Spanje

April doet wat-ie wil, de ene week lig je op het strand en de andere week fiets je tegen een gure windkracht 10 in, mét een hagelbui in je nek. Dat zonnetje mag haar zonnige gezicht wel wat vaker laten zien. Op deze momenten heb je eigenlijk gewoon zin om bij de kachel neer te ploffen met een goed boek. Maar, dit is wel hét moment om je interieur alvast een zomerse update te geven.

Zomerzin

We hebben zin in zon, zee, strand en zomerse deuntjes. Laat dat nou net passen in het land van de tapas, de vintage tegeltjes, de fantastische wijnen en de tango: ¡Hola España!

spaanse-tegeltjes-badkamer Bron: nomadhomebykim via HomeDeco Binnenkijken

Aardse tinten met wit

Bien, het Spaanse interieur straalt zomer uit. De typische Spaanse kleuren zijn terracotta en wit. In Spanje kan het allemaal niet oud genoeg: oud hout, stoere plantenpotten in het terracotta kleurtje, schilderachtige luiken, authentieke steunbalken in het plafond. Spanje kent veel zonuren en daarom zijn de interieurs afgestemd op het Spaanse leven en de verbintenis met buiten: licht met veel natuurlijke materialen en kleuren.

kleurrijk-hal-webbing Bron: huisvanisa via HomeDeco Binnenkijken

Natuurlijk, natuurlijk

Kenmerkend voor de Spaanse woonstijl is het gebruik van natuurlijke materialen zoals hout, rotan, natuursteen en marmer. De natuurlijke materialen geven die landelijke touch aan het geheel en, leuk feitje, het staat symbool voor de warme aarde waarmee Spanjaarden omringd worden.

woonkamer-lichte-bank-terracottaBron: mirte1 via HomeDeco Binnenkijken

Woonstijl

De Spaanse klassieke landelijke woonstijl is tijdloos en als je een kleine aanpassing wilt doorvoeren, dan kan je zo switchen van kleed, kussens en andere accessoires. Je kunt kiezen voor wit, terracotta en blauw, of je kiest voor veel hout en rotan wat je combineert met wit, terracotta en frisse kleuren. Geel, groen, roze... Je mag best een beetje afwijken van het traditionele en er een eigen draai aangeven, als je zin hebt in een stalen lamp, dan kan deze speelse woonstijl dat prima hebben. Zolang je maar de warmte van de Spaanse zon in huis haalt!

eethoek-terracotta-wit-houtBron: nomadhomebykim via HomeDeco Binnenkijken

Spaanse sfeer

We hopen allemaal dat het zonnetje zich nu weer regelmatig laat zien en dat we het 'buitenleven' weer kunnen oppakken! Omdat de Spaanse landelijke woonstijl sfeer en warmte biedt, is het ook een idee om het door te trekken naar buiten. Neem de tuin mee, een mooie rotan tuinset, een buitenkleed met een gezellig patroon en veel planten, heerlijk!

tuin-in-spaanse-sferen-rotanBron: marjoleinbouhuijzen via HomeDeco Binnenkijken

Zie ook;
- Binnenkijken: klein Spaans appartement met uitzicht op zee
- Zo waan je je het hele jaar door Spanje
- Shop the look: Boheems terras in Spanje

20x Organische vormen: Dé interieurtrend die je niet wilt missen!

geschreven door Giolina
20x Organische vormen: Dé interieurtrend die je niet wilt missen!

Breng natuurlijkheid in je interieur met organische vormen! Van elegante bijzettafels tot unieke vazen, ontdek hoe organische vormen je woonruimte een vloeiende, speelse uitstraling geven. Laat je inspireren door deze stijlvolle items en geef je interieur een natuurlijke twist!

meer...