Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! 👑 Gebruik de code: Willem10
Inspiratie

Shop the look: Urban Jungle

geschreven door Lynn
Shop the look: Urban Jungle

Planten, planten en nog eens planten. Dat is een korte omschrijving van de Urban Jungle interieurstijl. Het jungle gevoel combineer je met de industriële stijl. De letterlijke vertaling van deze trend is stadse jungle. Je huis omtoveren tot deze geweldige jungle is een leuke klus. In deze blog laat ik je zien hoe je deze look in je eigen huis creëert!

Natuurlijke basis

In het Urban Jungle interieur staan de planten centraal. Omdat de aandacht op de planten gefocust is, gaan we voor een natuurlijke basis. Een witte, groene of grijze muur past hier perfect bij. Je kunt ook spelen met een leuk jungle behang of beton look voor een industriële touch.

zwart-wit-jungle-behangBron: Tapetshow via HomeDeco Binnenkijken




 

Jungle planten

Om je huis snel onder te dompelen in deze look maak je gebruik van grote ‘jungle’ planten. Kies voor veel verschillende soorten planten zodat je een speels effect krijgt. Ga jij voor een tropische bananenplant of de luchtzuiverende Strelitzia? Het is wel belangrijk om te weten welke plant je waar moet zetten voor de beste verzorging. Heb je geen groene vingers? Geen zorgen met de mooiste kunstplanten krijg je hetzelfde effect.

verschillende-jungle-plantenBron: Unieque via HomeDeco Binnenkijken




 

Woonkamer

In de woonkamer kun je de planten op elke plek neerzetten, behalve in de vensterbank. Hier stijgt namelijk droge en warme lucht van de verwarming op en daar kunnen de meeste planten niet goed tegen. Maar ook hier is een oplossing voor: de cactus houdt van deze lucht! Wissel je jungle planten af met een paar leuke cactussen.

urban-jungle-woonkamerBron: Byboonl via HomeDeco Binnenkijken




 

Badkamer

Laat deze Urban Jungle look terugkomen in je hele huis. In de badkamer geven planten een luxe gevoel en creëer jij je eigen mini spa. Planten die het goed doen in de badkamer zijn varens of aloë vera planten. Deze kunnen namelijk in vochtige ruimtes staan.

jungle-badkamerBron: Binnenbijkim via HomeDeco Binnenkijken




 

Slaapkamer

Planten in de slaapkamer geven rust. Hoe leuk is het om een plant te hebben die met jou mee slaapt? De Calathea plant is er één die s ’nachts gaat slapen. Hij sluit als het donker wordt zijn bladeren en in de ochtend opent hij ze vanzelf weer. Dit is dus de perfecte plant voor in de slaapkamer!

urban-jungle-slaapkamer-donkerBron: Olaifje via HomeDeco Binnenkijken




 

Zie ook:
- Zo sleep je je kamerplanten door het najaar heen
- Zo maak je van je slaapkamer een urban jungle
- Zien: prachtige kinderkamer in jungle thema

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...