Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Brand we love

Sustainable brand we love: Flextrash

geschreven door Marie-Louise
Sustainable brand we love: Flextrash
"Onze droom is om Flextrash in zijn geheel circulair te maken" Ilona en Yvette - Eigenaren Flextrash

Meet Ilona en Yvette! Samen zijn zij eigenaar van het jonge merk Flextrash: de prullenbak die met je meereist. Ilona en Yvette geloven in het aanpakken van het afvalprobleem bij de bron. In een wereld die steeds mobieler wordt, ontwerpen zij afvaloplossingen die daarbij passen. Prullenbakken die met je meereizen. Denk aan je auto, camper, caravan of boot maar ook aan de barbecue, het park of een dagje strand. Met hun super flexibele prullenbak hang jij als je onderweg bent gemakkelijk een afvalbak op.

flextrash duurzaam interieur

Afvalbakken voor in de keuken en badkamer zijn er genoeg, maar zodra je op pad gaat lijkt onze verantwoordelijkheid te stoppen en over te gaan naar de autoriteiten. Dat jíj ook daarbuiten zorgt voor verandering, is een bewustzijn dat willen Ilona en Yvette creëren. Daarnaast wil het oog natuurlijk ook wat, dus de duurzame Flextrash die met je meereist? Die ziet er ook nog eens tof uit!

Het idee voor Flextrash ontstond in de auto van oprichter Bas. Als drukke ondernemer en vader van twee kleine kinderen werd het stiekem best vaak een rommel. Tot zijn grote verbazing vond hij nergens een geschikte afvaloplossing. In de auto mis je vaak een prullenbak en daarom bedacht hij Flextrash, samen met Basten Leijh. Wat begon in de auto, is inmiddels uitgerold naar boot, camper, caravan en tent. Allemaal consument-gedreven: ze kregen veel reacties dat niet alleen de auto een plek was waar mensen een afvalbak misten, maar ook op veel andere plekken onderweg. Eigenlijk altijd als je op reis bent.

flextrash duurzaam interieur

Ilona en Yvette zamelen afval in op plekken waar dat normaal vaak niet gebeurt, dat is hun nummer één duurzaamheids-missie. Ze gaan zwerfafval tegen op reis. Maar bij alleen inzamelen stopt het niet. Afval kan namelijk perfect dienen als nieuwe grondstof. Dat bewijzen ze door hun coverbag voor 100% te maken van oude plastic flessen. Ze kopen de stof hiervoor in bij het Deense design label Kvadrat en die zorgen er vervolgens voor dat oud plastic omgesmolten wordt tot korrels waar zij weer garen van kunnen maken.

"Onze droom is om Flextrash in zijn geheel circulair te maken. Dat is nu nog niet mogelijk door de dure prijzen van gerecyclede grondstoffen en het recycleproces wat nog zo in ontwikkeling is, maar de Sustainability Tree met onze dromen hangt op kantoor! Op dit moment kiezen we er daarom voor om bomen te planten ter compensatie van onze CO2-uitstoot en zorgen we er in ieder geval voor dat er geen nieuw, single-use plastic bijkomt door onze navulzakken te produceren van suikerriet." Een biologisch afbreekbaar alternatief dus voor virgin plastic. En is je coverbag vies? Dan was je die gewoon samen met je vieze onderbroeken, in de wasmachine!

flextrash duurzaam interieur

Ook voor het design is er gedacht aan duurzaamheid. Door de prullenbak van stof te maken, in feite dus een prullenzak, kan Flextrash lekker klein worden opgevouwen en 'verzenden' ze geen lucht! Van Ilona en Yvette krijg je dan ook geen grote doos thuis bezorgd, maar een lekker klein pakketje dat vaak nog door de brievenbus past ook.

Een deel van de opbrengst doneren ze aan ‘By the Ocean we Unite', een organisatie die onderzoek doet en streeft naar een schonere oceaan. "Onze belangrijkste impact ligt dicht bij jezelf. Geen grootschalige opruimacties of ‘leegvissen’ van de oceanen. Jij kan vandaag beginnen met verandering!" Zo organiseren Ilona en Yvette zelf ook regelmatig CleanUps of doen ze mee met andere initiatiefnemers.

flextrash duurzaam interieur

Ben je benieuwd wat de favoriete producten van Ilona en Yvette zijn? Je shopt ze hieronder.

Rosy Red Small
"Een prullenbak in je auto, dat is waar het voor ons allemaal begon. Stiekem zijn we behoorlijke snackers als we onderweg zijn en dan is het wel zo fijn dat die papiertjes niet onder je voeten of in het middenconsole belanden. Daarbij is maat S lekker klein. Perfect in onze kleine koekblikkies van auto’s, maar heb je een grote auto kan je gerust je Flextrash daarop aanpassen. Wij kiezen daarbij voor de kleur Rosy Red, zodat onze Flextrash niet alleen handig, maar ook mooi is!"

Vacuclip
"Deze alleskunner is zo leuk omdat je hem op elk glad oppervlak kunt plakken dat je tegenkomt, én hem ook zonder sporen weer kunt verwijderen. Het design is bovendien fantastisch: als hij met het klikgedeelte naar onder hangt, dan zie je nauwelijks dat er nog een clip achter de Flextrash zit. Een minimale uitstraling dus, daar houden we van! Let er trouwens wel op dat je ondergrond echt helemaal glad is, zoals een ruit of tegels. Een met houtlook gelamineerd kastje heeft stiekem toch een beetje structuur en dan is de Flextrash Wallmount geschikter."

Knitted Grey Large
"Deze stof, we zijn er echt helemaal verliefd op! Gemaakt van gerecycled plastic en ook nog eens met een natuurlijke uitstraling. Lekker mat, in een mooie zandkleur en het lijkt bijna wollig. Ideaal voor de kampeer- of waterliefhebber."

Nieuwsgierig geworden? Shop hier de gehele collectie van Flextrash.

Zie ook:
- Sustainable brand we love: By WOOM
- Sustainable brand we love: Fabryk Design
- Sustainable brand we love: Rebottled

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...