Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! 👑 Gebruik de code: Willem10
Brand we love

Sustainable brand we love: Household Hardware

geschreven door Marie-Louise
Sustainable brand we love: Household Hardware
"Ik streef naar tijdloosheid en kwaliteit met rauwe materialen en subtiele kleuren." Marie-Thérèse - Eigenaresse Household Hardware

Ontmoet het gezicht achter Household Hardware: Marie-Thérèse. Marie-Thérèse maakt unieke producten die voortkomen uit het samenbrengen van de Westerse wereld en Marokko. "Onze smaak, kleuren en trends, samen met hun ambacht en tradities." Door haar reizen in Marokko leerde Marie-Thérèse de cultuur en gewoontes kennen en sindsdien streeft ze in al haar collecties naar een combinatie van meerdere culturen. Op deze manier hebben de producten van Marie-Thérèse kenbare eigenschappen gekregen: tijdloosheid, ruwe materialen, subtiele kleuren, fantasie en vakmanschap. Hiernaast staat ze voor handgemaakte producten en eerlijke handel. Een eerlijk merk is dan ook iets wat ze graag waarborgt!

Wat vijfentwintig jaar geleden in Marokko begon, is ondertussen uitgegroeid naar vele andere landen. Naast Marokko, haalt Marie-Thérèse ook veel inspiratie uit het dagelijkse leven dat ze tegenkomt in haar reizen in Afrika en Azië. Ze laat zich verbazen over gebruiken in verschillende culturen en neemt dat verhaal graag mee in haar producten. Vakmanschap en fantasie zijn twee kernwaardes waar Household Hardware voor staat. "Ik streef naar tijdloosheid en kwaliteit, waarbij mijn voorkeur ligt bij rauwe materialen en subtiele kleuren."

Household Hardware duurzaam

Niet alleen worden de unieke meubels en woonaccessoires met de hand gemaakt, het bestaat vaak ook nog eens uit gerecyclede materialen. Op deze manier dragen de producten van Marie-Thérèse zo min mogelijk bij aan de 'plastic soep'; iets waardoor wij het merk Household Hardware nóg meer zijn gaan waarderen! Naast het feit dat Household Hardware duurzaam is, vertelt het merk ook nog eens een eerlijk verhaal: "we handelen eerlijk en werken samen met de lokale vakmensen uit Marokko: 'artisans'. We kijken naar oorsprong, cultuur, vormen, materiaal én gebruiksvriendelijkheid, en halen het allerbeste uit deze verschillende facetten. Onze producten zijn hierdoor altijd uniek!"

Hoe dit wordt verwezenlijkt? Een mooi voorbeeld is het laten maken van kussens die in een eerder leven unieke dekens zijn geweest. Ook verkoopt ze kandelaren die zijn gemaakt van gerecyclede jampotten en een unieke collectie aan keramiek en glas. Met recht een Sustainable brand we love, dus!

Household Hardware duurzaam

De vraag wat haar favoriete producten zijn, was voor Marie-Thérèse niet lastig te beantwoorden:

Matraskussens
Een van Marie-Thérèse's favoriete producten zijn de loungekussens. "Ze zien er geweldig uit en zitten heerlijk. Dit product wordt in Marokko traditioneel gebruikt om op te zitten of slapen. Household Hardware heeft ze ‘verhipt’ naar loungekussens voor binnen of buiten, met bijpassende onderstellen (metaal of hout/riet). Onze loungekussens zijn uniek in Nederland."

White Candleholders
De witte kandelaren zijn van traditioneel ontwerp gestoken in een modern jasje. Het zijn kandelaren, maar ook kunstwerken op zich, vindt Marie-Thérèse. Een echte eyecatcher in je huis en daarmee zeker favoriet!

Essaouira Lamps
"Licht wordt vaak onderschat, maar is het meest bepalend voor de sfeer in huis. Hang een van onze Essaouira lampen op in je huis en je waant je direct op vakantie. Daarom behoren de Essaouira lampen zeker tot mijn favorietenlijstje. De lampen passen bij ieder interieur en geven meteen een fijne sfeer."

Hebben wij je enthousiast gemaakt? Je shopt de volledige collectie hier.

Vanwege de lockdown en gesloten winkels, zijn veel van de verkooppunten van de kleinere makers gesloten. Reden voor ons om ze extra in de spotlight te zetten! Ben/ken jij een leuk opkomend merk of duurzaam merk, laat het ons weten!

Zie ook:
- Sustainable brand we love: By WOOM
- Sustainable brand we love: Fabryk Design
- Sustainable brand we love: Rebottled

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...