Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! 👑 Gebruik de code: Willem10
Brand we love

Sustainable brand we love: NAHKA

geschreven door Marie-Louise
Sustainable brand we love: NAHKA
"In plaats van natuur en technologie tegenover elkaar op te stellen, laten wij deze twee elkaar juist versterken" Tobias Angkotta - Oprichter NAHKA

In 2017 heeft Tobias Angkotta samen met co-founder Ruud Stokwielder het merk NAHKA opgezet in Waalwijk. Dit is de stad waar van beiden de roots liggen en tevens ook waar vroeger de lederindustrie van Nederland lag. Ruud en Tobias misten in de meeste lederproducten die zij destijds tegenkwamen functionaliteit en interactie, en besloten deze twee punten dan ook terug te brengen in hun eigen ontwerpen.

Tobias en zijn compagnon bieden de mooiste lederen kussens van een zeer hoge kwaliteit. De ontwerpen gaan terug naar de essentie: mooi leder en een functioneel design met minimalistische uitstraling. Modern luxury betekent voor Tobias teruggaan naar de essentie: een clean design, een functioneel ontwerp en high-end materiaal.

Waarom dit een van onze Sustainable brands we love is? In plaats van natuur en technologie tegenover elkaar op te stellen, laat Tobias deze twee elkaar juist versterken. Leer is sterk en gaat daardoor jarenlang mee (lees: super duurzaam!). En hoe meer interactie, hoe meer gebruikerssporen er zichtbaar worden. Om die reden werkt Tobias met plantaardig gelooid leer. Dit leer wordt na verloop van tijd nog mooier. Dit betekent dat jouw kamer er zónder inspanning iedere dag nog beter uit komt te zien!

NAHKA duurzaam

Plantaardig looien, wat houdt dat precies in? Plantaardig gelooid leer kent voor Moeder Natuur veel voordelen. Allereerst hoeft er geen enkel dier gedood te worden voor zijn huid. Integendeel zelfs, het zijn namelijk afgedankte bijproducten van de voedingsindustrie die vlees produceren voor menselijke consumptie. Hiernaast kan het leder dankzij zijn chemisch-biologische eigenschappen aan het einde van zijn levensduur gemakkelijk worden weggegooid. Plantaardig gelooid leer wordt immers met natuurlijke tannines gelooid. Ook worden veel van de stoffen die tijdens het looiproces worden gebruikt teruggewonnen, gerecycled en hergebruikt op verschillende gebieden. Ten slotte bevat plantaardig gelooid leer geen giftige stoffen zoals azo-kleurstoffen, nikkel, PCP of chroom VI.

De unieke eyecatchers van het Nederlandse merk zijn gemaakt van KAU-LONKA pull-up leer. Kau-Lonka-leer is gemaakt van volnerfleer, dat wordt beschouwd als een van de hoogste leerkwaliteit. Pull-up leer staat niet voor een specifiek leer, maar voor het uiterlijk dat ontstaat door het leer op spanning te trekken.

Fun fact! Wist je dat NAHKA 'zacht leder' betekent in het Fins?

Ben jij op zoek naar warmte in je woonkamer, slaapkamer, of eigenlijk iedere ruimte? Dan ben je bij NAHKA aan het goede adres! De strakke designs van Tobias brengen direct extra warmte in je ruimte. Door de strakke en minimalistische vormen zijn de kussens goed te combineren en passen ze in iedere interieurstijl thuis. Ook zijn Tobias' items multifunctioneel. Zo kunnen ze onder andere gebruikt worden als zitkussen, rugkussen, speelmat voor de kinderen en hoofdbord achter het bed! Ideaal, toch?

NAHKA duurzaam

Ben jij benieuwd wat de favorieten van Tobias zijn? Je shopt ze hieronder.

Leren mat Kjell - Dear Oak
Dit ontwerp is geïnspireerd op de oude gymmat van 1960. In bijna al Tobias' ontwerpen zit dit design verwerkt.

Leren kusses Risto – Thunder Sky
Dit item zit heerlijk comfortabel en is echt een eyecatcher in je slaapkamer, volgens Tobias.

Leren kussen Finn - Green Oasis
Veel mensen zijn op zoek of hebben al een eetkamerbank aan de muurzijde van de eettafel. Wanneer je de bank combineert met een paar comfortabele leren kussens, maak je de eethoek helemaal af. Daarnaast is het dunne kussen van 5 cm dik ook nog een ruimte besparende oplossing.

Hebben wij je nieuwsgierig gemaakt? Bekijk hier de hele collectie van NAHKA.

Vanwege de lockdown en gesloten winkels, zijn veel van de verkooppunten van de kleinere makers gesloten. Reden voor ons om ze extra in de spotlight te zetten! Ben/ken jij een leuk opkomend merk of duurzaam merk, laat het ons weten!

Zie ook:
- Sustainable brand we love: By WOOM
- Sustainable brand we love: Fabryk Design
- Sustainable brand we love: Rebottled

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...