Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! 👑 Gebruik de code: Willem10
Brand we love

Sustainable brand we love: Wooden Amsterdam

geschreven door Marie-Louise
Sustainable brand we love: Wooden Amsterdam
"Duurzaamheid en transparantie moeten hand in hand gaan" Wieger Josemans - Oprichter Wooden Amsterdam

Familiebedrijf Wooden Amsterdam slaat een brug tussen design, technologie en de natuur. Wieger Josemans, eigenaar van het Nederlandse merk, is samen met zijn vader Hans in 2016 gestart vanuit hun gezamenlijke passie voor duurzame, houten producten. Met de aansluiting van zijn zus Meike en flink wat hulp van moeders is ondertussen het hele gezin onderdeel van het bedrijf. Meike werkt niet meer voor Wooden Amsterdam, maar heeft wel enorm geholpen met het schrijven van content. Sinds kort is er een contentteam en zijn ze bezig om het team verder uit te breiden, omdat het bedrijf onwijs hard groeit.

Hoewel ieder zijn eigen specialiteit heeft, hebben ze allemaal één ding met elkaar gemeen: they all love to talk about wood. Naast het hebben van hun eigen lijn, verkopen zij ook producten van andere duurzame merken. Wooden Amsterdam is opgericht met de missie om duurzame houten designproducten voor iedereen beschikbaar te maken én door met de verkoop tegelijkertijd actief bij te dragen aan een duurzamere wereld. Hoe Wieger dit verwezenlijkt lees je hier!

Wooden Amsterdam duurzaam

Om te beginnen steunt Wooden Amsterdam Trees For All: een initiatief dat zich inzet voor een beter milieu. Hier gaat dan ook 1% van hun totale omzet naartoe. Trees For All zet zich in voor het planten van bomen, het creëren van nieuwe bossen, de bescherming van bestaande bossen en zij investeren in het compenseren van koolstofdioxide. Sinds de start in 2016 heeft Wieger er samen met zijn consumenten voor gezorgd dat er al meer dan 3600 bomen zijn geplant. Dit staat gelijk aan:

Wooden Amsterdam

Do we need to say more? Yes we do! Hiernaast zijn namelijk alle organisaties, leveranciers en producenten waar zij mee samenwerken duurzaam. Win-win dus: voor de consument én voor de toekomst!

“Duurzaamheid is van trend naar norm uitgegroeid. Dit is niet alleen terug te zien in de vraag naar duurzame producten, maar ook in de wensen voor additionele aspecten zoals klimaat neutrale verzendingen en plasticvrije verpakkingen. Een ontwikkeling waar wij als bedrijf de vruchten van plukken. Sinds de oprichting hebben wij de omzet, op één jaar na, ieder jaar met 85% zien stijgen.” Zélfs vorig jaar, tijdens de coronacrisis, heeft Wieger 85% groei weten te realiseren, waarbij hij het percentage van 70% offline wist om te keren naar 70% online. "Hoe dan?!", horen wij je denken. Door te luisteren naar en te investeren in de wensen van de consument. Hiernaast door in te spelen op en het creëren van nieuwe kansen, zoals het aanbieden van producten als mondkapjes en home office accessoires.

Wooden Amsterdam duurzaam

Daarom kan een toekomstbestendig bedrijf naar Wiegers mening niet zonder duurzaamheid. Meer bewustzijn voor het milieu en de toekomst bij de consument, maakt ook dat steeds meer bedrijven duurzaamheid integreren binnen hun eigen bedrijfsvoering en productaanbod. Dat is een hele mooie ontwikkeling, maar hier zit echter ook een keerzijde aan volgens Wieger: greenwashing. Dit is een term die wordt gebruikt om aan te geven dat bedrijven en organisaties zich veel groener voordoen dan dat zij werkelijk zijn. Duurzaamheid en transparantie moeten hand in hand gaan, vindt Wieger.

Dit is dan ook één van de doelen die Wieger heeft gesteld op het gebied van duurzaamheid. Zo is hij op dit moment hard aan het werk om zijn webshop en zijn producten zo transparant mogelijk te maken. Hierdoor wil hij de consument nog beter te kunnen informeren over de duurzaamheid van elk individueel product. “Niet alleen kan de consument zelf inzien hoe duurzaam een product is (of in vergelijking met andere producten), zij kunnen zo ook direct bijhouden welke bijdrage zij leveren aan het milieu, oftewel hun ecologische voetafdruk.” De komende jaren wil hij daarom ook meer samenwerkingen opzetten met duurzame initiatieven die hij met zijn verkoop kan steunen. Duurzaamheid zit in de kern en daarom blijft hij continu op zoek naar mogelijkheden om een nog grotere positieve bijdrage te leveren aan de wereld.

Ben je benieuwd naar de favoriete items van Wieger? Je shopt ze hieronder!

De houten laptopstands van Oakywood
Thuiswerken is voor velen het nieuwe normaal geworden. De houten laptopstand van Oakywood helpt je om je houding te verbeteren tijdens het werken en is dus ergonomisch verantwoord. Dit voorkomt rug- en nekproblemen, als gevolg van een slechte houding voor de computer. Daarbij brengt dit product jouw laptop op de perfecte hoogte om te werken. Handgemaakt van drie stukken massief walnoten- of eikenhout door echte houtbewerkingsprofessionals. Zo voeg je moeiteloos een stukje natuur aan jouw (thuis)kantoor toe en verbeter je tegelijkertijd ook de werkomstandigheden. Win-win!

"Oakywood is een van de merken die wij aanbieden. Oakywood produceert geweldige houten accessoires die zowel ecologisch, als functioneel zijn. Hun missie is het ontwerpen en creëren van de meest unieke en moderne houten accessoires. Het houtbewerkingsbedrijf is gevestigd in het bergachtige terrein van Podhale in Polen. Daar begonnen twee broers, die een oneindige passie delen voor ambachtelijke handgemaakte houtbewerking. Inspirerend toch?"

De houten wereldkaarten
"De wereldkaarten zijn onze specialiteit. Wij verkopen ze in verschillende soorten hout, maar met name de walnoot en eiken wereldkaarten zijn populair. Ze zijn verkrijgbaar in twee verschillende groottes: het kleinste maatje is perfect voor in de gang, keuken of bij de koffietafel. De grootste maat is juist een absolute eyecatcher voor in de woonkamer of op kantoor. Gemaakt van duurzaam hout, waarvan de natuurlijke nerfstructuur de wereldkaart een nóg mooiere uitstraling geeft."

De houten serveerplanken Amsterdammetje
"Het zit in onze naam en in onze kern: Wooden Amsterdam. De Amsterdamse serveerplanken zijn gemaakt van duurzaam hout en staan bovendien prachtig als accessoire in de keuken. De serveerplanken geïnspireerd op het karakteristieke Amsterdammertje, niet weg te denken uit het Amsterdamse straatbeeld. Daarbij is het ook een functioneel product, omdat het te gebruiken is als serveerplank. Uniek in zijn soort en alleen beschikbaar bij Wooden Amsterdam. Verkrijgbaar in drie verschillende maten."

Hebben wij je nieuwsgierig gemaakt? Bekijk hier de volledige collectie van Wooden Amsterdam.

Vanwege de lockdown en gesloten winkels, zijn veel van de verkooppunten van de kleinere makers gesloten. Reden voor ons om ze extra in de spotlight te zetten! Ben/ken jij een leuk opkomend merk of duurzaam merk, laat het ons weten!

Zie ook:
- Sustainable brand we love: By WOOM
- Sustainable brand we love: Fabryk Design
- Sustainable brand we love: Rebottled

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...