Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Woonkamer

Tijdloos: jaren '30 woning

geschreven door Iris
Tijdloos: jaren '30 woning

Een jarendertighuis wordt vaak charmant en tijdloos gevonden, en daar zijn wij het helemaal mee eens! Alleen al door zijn karakteristieke bouwstijl is de jaren '30 woning een echte eyecatcher.

Met de iconische ensuite deuren, de erker en het glas in lood is dit dan ook zeker een favoriet van ons. Wij hebben daarom de karakteristieke kenmerken van een jaren '30 woning met liefde - voor jou én deze stijl - op een rijtje gezet!

jaren-30-woning-licht-fauteuilBron: villajamilla via HomeDeco Binnenkijken




 

Jaren '30 kenmerken

De jaren '30 woningen hebben een klassieke en charmante uitstraling en zijn daarom ook nog steeds populair. Deze huizen worden gekenmerkt door hun erker, ensuite deuren en last but not least, het glas in lood. De bouwstijl van een jaren '30 woning is kwalitatief goed en ambachtelijk. Je kunt ook het vakmanschap terugzien in het metselwerk, wij zijn fan!

jaren-30-woning-licht-fauteuilBron: ynterior_ via HomeDeco Binnenkijken




 

Erker

De meeste jaren ‘30 woningen hebben een erker aan de voorzijde. Een erker zorgt voor meer licht in huis en laat het ruimer aanvoelen. Door de vorm van de erker is het soms lastig om hier om heen te decoreren. Zet bijvoorbeeld een mooie fauteuil neer met een kussen en een plaid. Je kunt ook nog een zacht kleed op de grond leggen om meer warmte te creëren. De vensterbank van de erker kun je eindeloos stylen met accessoires die jij mooi vindt!

jaren-30-woning-licht-fauteuilBron: thathomepage via HomeDeco Binnenkijken




 

Ensuite deuren

Ensuite deuren zijn onmisbaar in een jaren '30 woning. Naast het feit dat ensuite deuren een fijne sfeer uitstralen, is het ook nog eens superhandig! Met deze deuren kun je de voor- en achterkamer heel makkelijk van elkaar scheiden. Je kunt op deze manier rustig een boek lezen terwijl iemand anders in de andere ruimte televisie kijkt. Hierdoor kun je op elk moment van de dag bepalen of je de ensuite deuren open of dicht wilt, hoe fijn is dat ;)!

jaren-30-woning-ensuiteBron: villajamilla via HomeDeco Binnenkijken




 

Oude details

We zijn helemaal fan van de oude details van de jaren '30 woning. Het authentieke glas in lood zorgt ervoor dat de klassieke uitstraling van de woning nog meer benadrukt wordt. Daarnaast zorgt het glas in lood ook voor een fijne en unieke lichtinval.

Het authentieke gaat samen met iets wat wij geweldig vinden: een visgraatvloer! In de jaren ‘30 werd er vaak voor tegeltjes in de hal en in de keuken gekozen, maar werd de woonkamer met een prachtige houten visgraatvloer verrijkt. Vaak zitten er wat krasjes op de visgraatvloer, maar dat geeft juist die mooie geleefde look!

jaren-30-woningBron: anjawillemsen via HomeDeco Binnenkijken




 

Kleurgebruik

In de jaren '30 werden uitgesproken kleuren bijna niet in woningen toegepast. Hierdoor waren de interieurs destijds wat neutraler en subtieler. Toch leent dit huis zich heel goed voor kleur. Een jaren '30 woning heeft een hoog plafond, waardoor je juist héél goed het plafond kunt mee schilderen! Door het plafond mee te schilderen maak je de ruimte knusser en huiselijker.

jaren-30-woningBron: interiorbyjo via HomeDeco Binnenkijken




 

Zie ook;
- Leuke ideeën om de vensterbank te stylen
- Een visgraatvloer stylen: zo doen onze Binnenkijkers dat
- Deze items van vroeger zijn weer helemaal hip!

Tuin

Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

geschreven door Gabrielle
Denk hierover na bij het kopen van je tuintafel.

In de warme zomeravonden wanneer er gelachen wordt en het gezellig is, is een dining tafel het kloppende hart van jouw tuin. Het is het perfecte centrum voor familiemaaltijden en vrolijke bijeenkomsten met vrienden. Kies uit een assortiment tuinstoelen die passen bij jouw sti...

meer...