Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! 👑 Gebruik de code: Willem10
Inspiratie

Tips en inspiratie voor een industrieel interieur

geschreven door Maartje
Tips en inspiratie voor een industrieel interieur

Inmiddels zien we het industriële interieur al een tijdje in veel woningen. Industrieel wonen is een echte trend en niet meer weg te denken! Je kunt deze stijl heel makkelijk combineren met andere stijlen: door een industriële touch toe te voegen maak je de rest van het interieur wat stoerder.

industrieel interieurBron: Ben6 via HomeDeco Binnenkijken

Materialen

In deze stijl wordt er veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen en met name grovere materialen. Die materialen zijn bepalend voor de industriële look. Denk aan metaal, baksteen, beton en leer. Typerend voor een industrieel design is het gebruik van metaal. Bijvoorbeeld een metalen kasten en het onderstel van stoelen en tafels. Een brickwall is echt iets voor in een industrieel interieur, dus laat dat stucen van de muren maar zitten. Je kan dit effect ook creëren door behang. Leer past eigenlijk in elke stijl, maar in de industriële sfeer sluit het perfect aan. Leer geeft een stoer en vintage karakter aan de woning en is ook erg goed te combineren met het metaal, steen en beton, bijvoorbeeld een leren eetkamerstoel met een metalen onderstel.

Meubels

Industriële meubelen zijn vaak te herkennen aan de strakheid. Ze bevatten geen overbodige versiersels en andere dingen. Ook zie je weinig kleur in de meubelen. Het is in de natuurlijke kleur van het materiaal gelaten. Veel stoelen bevatten een leren zitting en het onderstel is gemaakt van hout of metaal. Deze combinatie geldt eigenlijk voor veel meubelen die in deze stijl passen. Strakke metalen kasten passen perfect in deze stijl en ze zijn ook nog eens leuk te decoreren door de open vakken. De industriële stijl heeft veel weg van vintage. Dat is niet gek, want deze stijl is natuurlijk afkomstig uit oude fabrieken.

industrieel interieurBron: Theinteriorfanatic via HomeDeco Binnenkijken

Verlichting

Industriële hanglampen worden ook wel fabriekslampen genoemd. Grote stalen lampen of opengewerkte hanglampen waarbij de lichtbron goed zichtbaar is. Beide geven ze een stoere uitstraling. Een mooie warme lichtbron erin en je hebt een echte eyecatcher in huis. Heb je een lege hoek in de kamer of wil je iets meer licht creëren op een bepaalde plek, dan is een industriële vloerlamp de perfecte oplossing. Deze vloerlampen hebben vaak een wat groter formaat. Je ziet ze veel in een tripod-uitvoering en wat lijkt op een spot die veel in theaters gebruikt wordt. Zorg in een industrieel interieur voor warm licht, dat geeft namelijk wat meer sfeer en warmte in deze koele stijl.

Muren en vloeren

In fabrieken zie je vaak onafgewerkte muren. Een muur van beton of die eerder genoemde bakstenen muur. Geen stuc en schilderwerk, maar gewoon een kale muur. Je kan het ook deels nonchalant stucen, dit geeft ook een leuk effect. Heb je al mooi gestucte muren? Dan kan je ook de vloer een andere look geven. Een mooie gietvloer, vloer van beton of oud hout. Al deze mogelijkheden geven een stoer karakter aan je interieur.

industrieel interieurBron: Sjardi via HomeDeco Binnenkijken

Deuren

Wij zijn hier op de redactie dol op de welbekende stalen deur. Het past in elke stijl en het geeft karakter aan je interieur. Vervang je tussendeur door een stalen deur of maak er een afscheidingswand mee. Er zijn veel varianten in de stalen deuren, net als look-a-likes die iets goedkoper zijn.

Accessoires

Een industrieel interieur kan soms wat kaal, koel en somber overkomen. Het zijn namelijk veel basic kleuren en wat koude materialen, maar met een paar eenvoudige accessoires kan je makkelijk warmte en sfeer toevoegen aan de ruimte. Voeg wat kleur toe door het gebruik van kussens, een vloerkleed, of een plaid en jij hebt het perfecte interieur.

Industrieel interieurBron: Quipco via HomeDeco Binnenkijken

Zie ook:
- Dit is de beste muurkleur voor je volgens je sterrenbeeld
- Stylingtips voor ronde en rechthoekige spiegels
- Budget shopping: 18 eettafels onder €220

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...