Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Inspiratie

Tips om energie te besparen in de keuken

Tips om energie te besparen in de keuken

Het is vandaag duurzame dinsdag, dus een prachtige dag voor ons om ons steentje bij te dragen. Duurzaamheid is belangrijk en als we er allemaal een beetje rekening mee houden, dan komen we een heel eind!

De keuken is een plek waar je best wel veel kunt besparen op het gebruik van energie. Zo hebben de meeste wel een vaatwasser, een koelkast en zelfs op het fornuis kunnen we energie besparen.

Benieuwd naar een aantal handige tips om energie te besparen in de keuken? Lees gauw verder!

gezellige woonkeukenBron: fijnthuiszijn_nl via HomeDeco Binnenkijken

Kopje thee?

Voor de theeleuten onder ons, is een Quooker ideaal. Je hebt direct heet water én het is energiezuinig! Meestal koken we namelijk wel meerdere keren water per dag water om een lekkere kop thee te zetten. Bij een Quooker wordt het water aldoor verwarmd, waardoor het relatief weinig energie verbruikt. Dat is nog eens een slimme kraan & makkelijk!

keuken theepot serviesBron: maartje-rosalie via HomeDeco Binnenkijken

Zuinig kokkerellen

Als je nog op gas kookt, dan zijn er drie dingen die je kunt doen om dat zo zuinig mogelijk te doen. Je kunt het beste koken op een pit waarbij er niet te veel warmte verloren kan gaan. Je pan op de grootste pit zetten betekent namelijk niet dat het sneller kookt of sneller klaar is, als de pan te klein is voor de pit dan gaat er veel warmte verloren. Kook altijd met een deksel want ook dan gaat er zo minder warmte verloren. keuken met goud en houtBron: charisathome via HomeDeco Binnenkijken

Vaatwasser

Dit is heel gemakkelijk, een vaatwasser is sowieso al een luxe. Vaatwassers met een standaard afmeting verbruiken over het algemeen minder energie dan kleine vaatwassers. Dit komt omdat je een 'kleintje' waarschijnlijk vaker aanzet. Laat de vaatwasser pas draaien als 'ie echt helemaal vol zit. Gebruik de eco-stand en laat 'm als het kan 's nachts draaien.

Door af en toe met de hand af te wassen, bespaar je meer dan de helft aan energie!

keuken met planten en barBron: huiswaarts via HomeDeco Binnenkijken

Koud kunstje

Door ruimte tussen de vriezer en de muur te bewaren, bespaar je al energie omdat de warme lucht van het motortje gemakkelijk weg kan. Hierdoor hoeft de vriezer minder hard te werken om op temperatuur te blijven. Maak de vriezer ook regelmatig schoon aan de achterkant (als je daar bij kunt natuurlijk) en ontdooi 'm ook zo nu en dan. Als er veel ijs in de vriezer zit, zal je vriezer meer energie moeten gebruiken.

woonkeuken met hout en zwartBron: wonenbydjo via HomeDeco Binnenkijken

Extra tip: bespaar door je koffie of thee warm te houden in een thermoskan!

Zie ook;
- Wereld recycling dag: met deze producten draag jij ook een steentje bij
- 5 tips voor een duurzamer interieur
- Tips van de experts: zo bespaar jij energie met jouw verlichting

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...