Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! 👑 Gebruik de code: Willem10
Kerst

Tips om je kerstboom huisdier proof te maken

geschreven door Iboya
Tips om je kerstboom huisdier proof te maken

Je huisdieren vinden de kerstboom vaak erg interessant. Leuk maar niet als ze de hele kerstboom plunderen. Het is vast weleens gebeurd dat je thuis kwam en de kerstballen verspreid door je huis lagen. Toch willen we kerst met onze harige vrienden delen. Daarom geef ik je tips om je kerstboom huisdier-proof te maken.

Kat_in_de_kerstboom
Bron: mostlycatsmostly

De plek

Het is verstandig om je kerstboom op een plek te zetten waar die niet kan omvallen. Katten hebben namelijk nog wel eens de neiging om in de kerstboom te springen. Het is natuurlijk vervelend als je kerstboom omvalt. Zorg daarom dat die ergens staat waar die niet om kan vallen, zoals tegen een muur. Door de kerstboom zwaar te maken aan de onderkant valt die ook minder snel om. Zorg er verder voor dat je geen stoelen of banken vlak naast de kerstboom hebt staan zodat je huisdieren minder makkelijk de kerstboom in kunnen springen.

Hondje_kerstboom Bron: ysa-4-christmas

Soort kerstboom

Een echte kerstboom is heel mooi maar heeft ook nadelen. De naalden zijn gevaarlijk voor je huisdieren. Het is gevaarlijk als ze ze doorslikken maar ook voor hun voetjes. Wat ook erg gevaarlijk is voor je huisdieren is het water waar je de kerstboom inzet. Hier kunnen ze namelijk erg ziek van worden. Zorg er dus voor -als je dit wel doet- dat je het goed afschermt zodat je huisdieren hier niet uit gaan drinken. Het is dus handig om een nep kerstboom te nemen. Hier vallen geen naalden uit en hoef je ook niet in het water te zetten.

beschrijving wat er op de foto te zien is
Bron: i.pinimg

Kerstversiering

Vermijd eetbare decoraties. Als je eetbare decoraties in je kerstboom hebt hangen weet je bijna zeker dat je huisdier eraan gaat zitten. Daarnaast bevatten de meeste eetbare versieringen ingrediënten die niet zo goed zijn voor je huisdier bijvoorbeeld chocolade. Met huisdieren zijn glazen kerstballen ook niet handig. Als ze deze te pakken krijgen of als ze stuk vallen is dat gevaarlijk voor je huisdier. Om dit te voorkomen is het handiger om plastic kerstballen of andere versiering te nemen die niet van glas zijn. Je kunt bijvoorbeeld zachte decoratie nemen of van hout. Nog een ander dingetje waar je op moet letten: engelenhaar. Je huisdier kan hier namelijk allergisch voor zijn. Meestal zijn het katten de hier last van hebben. Als je dit wil gebruiken let er dan op hoe je huisdieren hierop reageren!

beschrijving wat er op de foto te zien is Bron: meowingtons

Kerstversiering ophangen

Dit is een logische manier om je kerstboom huisdier-proof te maken. Hang je kerstversiering wat hoger in de boom. Hierdoor kan bijvoorbeeld je hond er minder goed bij. Een kerstbal ziet er voor een hond uit als een speeltje. Ze kunnen zo´n leuke glinsterende bal, vlak voor hun neus dan ook niet laten hangen.

beschrijving wat er op de foto te zien is Bron: petcentral

De kerstcadeaus

Leg de kerstcadeaus niet onder de kerstboom want je wil niet dat je mooie cadeaus stuk zijn als je ze gaat geven. Je kunt je cadeaus op een andere plek leggen zodat ze wel nog te bewonderen zijn. Je kunt er ook voor kiezen om de cadeaus pas later neer te leggen. Op kerstavond bijvoorbeeld.

Hond_bij_kerstboom
Bron: lighthousebeach

Kerstverlichting

De lichtjes in de kerstboom zijn natuurlijk hartstikke leuk maar dat vindt je huisdier ook. Pas daarom op dat je huisdier niet op de draden gaat kauwen, dat is natuurlijk erg gevaarlijk. Werk de draden daarom goed weg.

Hond_met_kerstlampjes
Bron: livingly

Een laatste tip is om je huisdieren gewoon te leren van de kerstboom af te blijven. Dan hoef je al deze dingen niet te doen en hoef je je geen zorgen te maken!

Bron hoofdfoto: petcentral

Zie ook:
-4 leuke en makkelijke manieren om je kerstcadeaus in te pakken
-Gespot bij de binnenkijkers: subtiele kerstdecoratie
-De grappigste ornamenten om in je kerstboom te hangen

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...