Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! 👑 Gebruik de code: Willem10
Planten

Tips om je planten de winter door te helpen

geschreven door Lynn
Tips om je planten de winter door te helpen

We worden 's ochtends in het donker wakker en komen soms zelfs in het donker pas weer thuis. Dit kan ervoor zorgen dat je in een dip raakt, want we hebben zonlicht nodig om vitamine D te maken. Niet alleen wij, maar ook je planten, kunnen hier last van hebben. Het zou zonde zijn van al je werk als je planten de winter niet overleven. In deze blog heb ik voor jullie dé tips om je planten deze winter in leven te houden!

1. Minder water

Over het algemeen houden planten in de winter beter hun water vast. Dit is dus een teken om jouw planten in hun winterroutine minder water te geven. Let wel op dat dit bij elke soort kan verschillen. Planten die dicht bij de verwarming staan hebben daarentegen wel wat meer water nodig.

Citrus en bamboeplanten: Hebben juist wel wat extra aandacht nodig. Zorg ervoor dat ze altijd voldoende water hebben.

Orchideeën: Wat zo fijn is aan deze mooie planten is dat ze zelf aangeven wanneer ze te kort hebben. Worden de groene wortels een beetje grijs van kleur? Dan is het tijd om ze even in een emmertje water te zetten.

Cactussen en vetplantjes: Normaal gesproken hoef je naar deze planten amper om te kijken. In de wintermaanden hebben deze daarom geen extra aandacht nodig.

planten-jungle-met-posterBron: Greenbubble via HomeDeco Binnenkijken




 

2. Wegzetten van warmtebronnen

De verwarming staat op dit moment steeds vaker aan en dat zorgt ervoor dat jij het lekker warm krijgt. Maar jouw planten vinden dit wat minder fijn omdat er veel droge en warme lucht door de kamer circuleert. Zorg er daarom voor dat de planten weg staan van de verwarming. Zo heb je de hele winter mooie planten om naar te kijken.

cactussen-in-bakBron: Mdliving via HomeDeco Binnenkijken

3. Zoek het licht

Planten hebben licht nodig om te blijven groeien. In de winter komt de zon niet vaak tevoorschijn en kunnen planten alle zonnestralen hard gebruiken. Plaats de planten in jouw huis op een plek waar veel licht is. Werkt dit niet? Dan kun je altijd nog proberen je ramen te lappen!

eetkamer-grote-ramenBron: Ruthie via HomeDeco Binnenkijken

4. Zet ze in de douche

In de winter krijgen planten over het algemeen al minder licht. Wanneer er een laagje stof over de bladeren zit nemen ze minder goed licht op. Neem je planten daarom mee de douche in! Spoel de bladeren voorzichtig schoon met wat koud water. Blijft de stof nog steeds plakken? Veeg ze zachtjes schoon met een vochtige doek.

badkamer-met-plantenBron: Casabinus via HomeDeco Binnenkijken




 

5. De schaar erin

Heeft jouw plant veel rotte, bruine bladeren? Knip deze dan gewoon af! Hieronder zitten namelijk nieuwe bladeren die maar al te graag willen groeien. De dode bladeren blokkeren deze uitgang en zorgen ervoor dat de plant geen nieuwe bladeren krijgt.

kamerplanten-in-woonkamerBron: Happyhome_8 via HomeDeco Binnenkijken

Zie ook:
- Vervang de kerstboom voor een kamerplant
- 6x Planten die voor een lekkere geur in huis zorgen
- Deze planten vertoeven graag in je badkamer

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...