Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Koken & Tafelen

Tips om jouw keuken gezelliger te maken

geschreven door Maartje
Tips om jouw keuken gezelliger te maken

Een keuken heb je niet altijd voor het kiezen, vooral niet in een huurhuis. Vaak zie je de standaard witte keuken. In een nieuwe huurwoning is de keuken meestal redelijk modern, maar vaak standaard en dus niet zo gezellig. In oudere huizen is de keuken vaak aan vervanging toe, maar met een paar kleine veranderingen kun je de keuken heel gezellig maken.

keukenBron: marjoleinbouhuijzen via HomeDeco Binnenkijken

Plankjes ophangen en decoreren
Dit is een oplossing voor iedere ruimte waar je het wat gezelliger wilt maken maar in de keuken kan dit ook functioneel zijn. Je kunt namelijk met keukenaccessoires al leuk decoreren. Je hoeft niet alles weg te stoppen in kastjes. Doe bijvoorbeeld je kruiden in kleine weckpotten en label deze, of doe jouw koffiecupjes in een leuke houder. Op deze manier heb je extra ruimte in je kastjes en heb je leuke decoratie. Onder de plank zou je eventueel haken kunnen bevestigen, waar je bijvoorbeeld pannen aan kunt hangen.

Keukenkastjes schilderen of wrappen
Door je kastjes een andere kleur te geven krijgt jouw keuken een heel andere uitstraling. Je kunt dit doen door de kastjes te schilderen of te wrappen. Schilderen is niet in ieder huis mogelijk, want de verf is hierna niet makkelijk te verwijderen. Als jij jouw huurhuis in de originele staat moet opleveren, raden wij het schilderen van de keukenkastjes af. Een ideale oplossing is dan wrappen. Jij of een specialist brengt dan een dunne laag folie aan over de kastjes. En dit is weer makkelijk te verwijderen.

keukenBron: lotscreativity via HomeDeco Binnenkijken

Andere greepjes
Door andere handgrepen op je keukenkastjes te doen, ziet jouw keuken er al snel anders uit. Ze zijn vaak makkelijk te vervangen. Misschien heb jij nu zilveren greepjes maar passen gouden of leren handgrepen beter bij jouw interieur. Op deze manier kun je elementen uit de rest van je interieur heel makkelijk terug laten komen in de keuken. Tip: bewaar de oude greepjes als je in een huurhuis woont.

Verse kruiden
Planten in huis geven sowieso sfeer dus ook in de keuken. In de keuken maak je waarschijnlijk vaak gebruik van kruiden. Verse kruiden zijn superlekker in je gerechten te verwerken en het staat ook nog eens gezellig! Zet een paar plantjes in wat potjes neer op het aanrecht, of op het eerder genoemde plankje.

keukenBron: gooishuisje via HomeDeco Binnenkijken

Zie ook:
- Tips en inspiratie voor het stylen van de overkapping in je tuin
- 6 dingen die wij kunnen leren van een Scandinavische keuken
- Zo maak je optimaal gebruik van een kleine keuken

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...